21. kez düzenlenen EMİTT ( Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm e Seyahat Fuarı)’ında  Şanlıurfa Valiliği Koordinatörlüğünde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haliliye, Karaköprü, Eyyübiye Belediyeleri fuarda modern bir yapıda yer aldı.

Şanlıurfa'nın tarih, ve turizm kenti olduğunun altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar: "Türkiye'nin en büyük turizm fuarı, dünyada da 4. fuar olarak adlandırılıyor EMİTT fuarı. Bu anlamda Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz, Haliliye Belediyemiz, Eyyübiye Belediyemiz, Karaköprü Belediyemiz ile ortaklaşa düzenlediğimiz fuar etkinliğinde biz de burada olmaktan mutluyuz. Turizmin kalbi burada atıyor. Şehrimize turizm alanında yatırımların gelmesi için gayret gösteriyoruz" diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Şanlıurfa'nın turizmine katkı sunmak amacıyla fuara katıldıklarını belirten Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz: "Kamu kurum ve kuruluşlarımız ve firmalarla beraber Urfa'mızın turizmini tanıtmak üzere EMİİT Fuarına katıldık. Burada Urfa'nın turizmine katkı sağlamak amacıyla davetlileri standımıza bekliyoruz. bu yıl konseptimizde değişiklik yaparak farklı bir konseptle Urfa'mızın tanıtımını yapacağız" diyerek davetlilere teşekkür etti.

Standı ziyarete gelen misafirlere Şanlıurfa’nın Kültürel değerleri görsellerle anlatılarak, İngilizce ve Türkçe gezi rehberleri, tanıtım broşürleri, kitapçıklar, Urfa Tanıtım Filmlerinin ve müziklerinin yer aldığı CD, DVD’ler ve çantalar hediye ediliyor.

ZİYARETÇİLERE ÇİĞ KÖFTE İKRAMI

Şanlıurfa standına ziyarete gelen misafirlere Şanlıurfa standında yöresel ezgiler eşliğinde çiğköfte ikramı yapıldı.

İstanbul TUYAP’da 20’ncisi düzenlenen Dünyanın 4. Büyük Turizm Fuarı EMİTT’e Şanlıurfa Valiliği Koordinatörlüğünde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haliliye, Karaköprü, Eyyübiye Belediyeleri, GAP idaresi, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Şanlıurfa'daki turizm işletmelerin yetkilileri katıldı.