Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği için ''15 Temmuz Şehitler Köşesi" oluşturdu.

Kent merkezindeki Kadri Eroğan Caddesindeki bir iş merkezine taşınan dernek, hizmet binasının çehresini değiştirmek için çeşitli girişimlerde bulundu.

Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, yeni mekanda derneğin misyonuna yakışan bir ruh halini oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu kapsamda dernek binasında, "15 Temmuz Şehitler Köşesi" oluşturduklarını ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

"Bu güzel mekanda buranın ruhuna uygun bir çalışma talep ettiğimiz belediyemizin Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ressamı Necdet Köylü ve arkadaşları tarafından tasarlanan ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin tasvir eden bir çalışma yapıldı. Oluşturduğumuz 15 Temmuz Şehitler Köşesinde 15 Temmuz'un simge ismi Ömer Halisdemir ve yine 15 Temmuz'un simge mekanı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü duvara resmedildi. O gece halkımız tankların önünde ve uçakların bombalamalarına rağmen kahramanca bir direniş göstermiştir.

Bu girişimi din görevlileri de okumuş oldukları selalar ile bu milletin bu hain darbeden kurtulmasına ve uyanışına sebep olmuştur. Göklerden gelen beyaz güvercinlerle karanlık gece aydınlığa dönmüş, Türkiye aydınlık yoluna devam etmiştir. Bu ruhu yaşatmak ve o günü unutmamak için bize destek veren ve bu binayı ve eseri bize kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve emeği geçen belediye ekiplerimize teşekkürü bir borç biliyoruz."