Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, dernek ve şehit polis Hasan Hüseyin Çalışkan'ın eşi Aslı Çalışkan'ın girişimleriyle Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, amaçlarının gelecek nesillere şehitlik ve gazilik kavramını anlatmak olduğunu söyledi.

Yavuz, "Sergimizi gezerken şehit düşen polisimiz, askerimiz ve sivillerimizin kullandıkları kıyafet ve eşyalarını görünce duygulanıyorsunuz. Tüm halkımızı bu anlamlı sergiyi ziyaret etmeleri için bekliyoruz. Ben tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır temennisinde bulunuyorum." diye konuştu.

Aslı Çalışkan ise serginin Şanlıurfa'da düzenlemesinde kendilerine yardımcı olan yetkililere teşekkür etti.

Serginin hayırlara vesile olmasını dileyen Çalışkan, özellikle öğrencilere ve gençlere burayı ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu. 

Şehit Hasan Hüseyin Çalışkan'ın kayınbabası Mehmet Aksöz de serginin şehit yakınları için mutluluk verici olduğunu dile getirerek, "Sergiye ailece geldik ve çok mutlu olduk. Gelen ziyaretçilerimizin şehitlere olan saygısı ve sevgisini görüyoruz. Gelen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından 150 şehidin eşyalarının yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülendar Açanal, İl Jandarma Komutanı Eyüp Sabri Kirişçi, Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Oktay Ağbuga, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Şehitlerin üniforma, gömlek, kravat ve şapka gibi kıyafetlerinin yer aldığı sergi, 18 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.