Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü bünyesinde bulunan cezaevlerindeki hükümlülerin yaptığı el işi ürünler sergilendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda düzenlenen sergide, hükümlülerce yapılan maket gemiler, kafesler, tablolar, tesbihler, boncuktan ve bakırdan yapılan çeşitli hediyelik ürünler, davetlilerin beğenisine sunuldu.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa ve ilçelerinde 2'si açık 5 cezaevi bulunduğunu belirterek, mahkumların resim ve el işi becerilerini yansıtan serginin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cezaevlerinin son 15-20 yıldır yaşayan bir organizma gibi, şehir gibi üretime katkı sunmak için çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu belirten Doğan, şöyle konuştu:

"Cezaevlerinde iş kollarımız, eğitim faaliyetlerimiz var. Bunlardan bir kısmının bulunduğu bir serginin açılışını yapıyoruz. Belki yargı mensupları olarak insanların cezaevlerine atılmasını en az isteyen kişileriz ancak görevimiz gereği soruşturmaları yaparak yargılamaları yaparak insanların cezaevlerine gitmesini sağlıyoruz. Ancak devletin bize yüklediği en önemli görev, cezaevlerimizdeki bu insanlarımızın dışarıya çıktıkları zaman ailelerine katkı sağlayacak şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleridir. Bu anlamda bilgi ve becerilerini ortaya çıkarmak, tekrar dışarıya çıktıklarında topluma faydalı birer birey olmalarını sağlamak amacıyla bu tür faaliyetleri bütün cezaevlerimizde yapıyoruz. Mahkumlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz."

Doğan ve beraberindekiler açılışın ardından sergiyi gezerek ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Sergi 22 Nisan'a kadar açık kalacak.