SANATDER üyelerinin ve çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katıldığı genel kurula tek listeyle gidildi.

Kaligraf Ressam Mustafa Dörtbudak SANATDER’in ilk başkanı seçildi. Dernek yönetim kurulunda ünlü sanatçı ve ressamların bulunduğu dikkat çekti.

Kongrede konuşma yapan Başkan Dörtbudak şu ifadeleri kaydetti;

''Toplumun çıkarına çalışmayan toplumun çıkarından çalmış demektir. Çalıştığımız kadar karşılığını alırız. Çabamız kadar var oluruz. Hayırlı işlerin munzur manileri çok olur.
Engellere takılmayacağız. Dernek tüzüğümüze Resim sanatının yanı sıra Hüsn-ü Hat, Kaligrafi, Ebru, Tezhib, Fotoğrafçılık, Çinicilik, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı ve güzel sanatların diğer dallarını da ekledik. Memleketimize, idarecilerimize ve Siyasilerimize yön vereceğiz. Projeler sunacağız. Ama siyaset yapmayacağız. Milli ve manevi değerlerimizden taviz vermeyeceğiz ve tabela derneği olmayacağız. Hayırlı hizmetlerde bulunacağız. Bulunmak için çaba göstereceğiz. Şanlıurfa’mızı uluslararası alanda temsil etmek için Projeler yapacağız. Tüzüğümüzde de bulunan Göbeklitepe’yi Dünyaya tanıtma gayretinde olacak, Resim müzesi açılması yönünde çalışmalar başlatacağız.Sergiler açacağız Sanatçılarımıza katkı sağlamak için çalışmalar yapacağız. Azimli olacağız. Çalışmalarımızı kesintiye uğratmayacağız. Resim, Kaligrafi, ebru, hüsn-ü hat, fotoğraf, serigrafi, tezbip ve osmanlı sanatları kursları açacağız. Seminer, Konferans ve Paneller düzenleyeceğiz. Şehrimize güzellikler katacağız. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için sanata yönlendirecek projeler yapacağız. Sanatçılarımızın layık olduğu yere gelmesi için memleketimiz ve ülkemiz menfaatine çalışmalar yapacağız. Fıkır ve görüşlere açık olacağız.

Necip Fazıl ne diyor ?
"Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış;
Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış"

Azim, Sebat ve Sabır göstereceğiz. Ama hep birlikte çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız İnşaallah. İlk icraatımız olarak 2019 yılının GÖBEKLITEPE YILI olması münasebetiyle 22 Nisan 2019 Pazartesi günü Harran Üniversitesi işbirliğiyle Osmanbey kampüsünde Şanlıurfalı ressamların eserlerinden oluşan Göbeklitepe 2019 RESİM SERGİSİ ve Ressamlarla söyleşi konulu PANEL yapacağız’’ dedi.

Dörtbudak’ın konuşması esnasında ŞANLIURFA RESİM MÜZESİ fikri katılımcıların dikkatini çekti. Genel kurul sonrasında üyelere SANATDER üyelik belgesi verildi ve yapılan ikramla toplantı sona erdi.