Türkiye ve Avrupa Birliği'nin (AB) birlikte finanse ettiği "Şanlıurfa'da tarih yeniden canlanıyor" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, önemli bir inanç merkezi olan Şanlıurfa'nın bu potansiyelini değerlendiremediğini ve turizmden hak ettiği payı yeterince alamadığını söyledi.

Projenin Şanlıurfa'da turizmin gelişmesine katkı sunacağına inandıklarını aktaran Tuna, şöyle konuştu:

"Proje ile Göbeklitepe kazı alanına üst çatı örtüsü inşa edilecek ve kent merkezindeki tarihi meydan ve sokaklarda iyileştirme çalışmaları yapılacaktır. Bu fiziksel müdahalelerin yanı sıra Şanlıurfa’da turizm sektöründe hizmet veren çalışan ve iş verenlerin pek çok konuda eğitilmesi, kent genelinde turizmin önemi konusunda farkındalık yaratılması ve turizm sektöründe dünya standartlarına ulaşılması hedeflenmektedir.

Böylece turizm altyapısı geliştirilecek, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı yapılacak ve ilimizin bir marka kültür kenti olmasına katkı sunulacaktır. İlimizde turizmin gelişmesi konusundaki çabalarımız devam etmektedir."

AB Birliği Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Özgür Öcal ile Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral de proje hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de katıldı.