Balıklıgöl başta olmak üzere, turistlik çarşıları da doldu taştı.

Harran ve Halfeti ilçeleri de yerli ve yabancı turist bolluğundan nasibini aldı.

Şanlıurfa’daki bu turizm hareketliliğinde, yine önemli çekim merkezleri sınıfta kaldı.

Başta Balıklıgöl ve çevresindeki işletmeler, özellikle de hijyen ve lezzet noktasında beklentileri karşılayamadı. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in, Balıklıgöl çevresinde uzun dönem kiralanan ve birçok kez başka kişilere kiraya verilen işletmelerle ilgili işlem başlatmak için harekete geçtiği, göreve başlar başlamaz turizm konusuna el attığı ve çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Balıklıgöl toz toprak içinde.

Balıklıgöl’de devam eden çevre düzenlemesi çalışmaları da, hareketliliği olumsuz etkiledi. Vatandaşlar  ve esnaf ‘’Turizmin en yoğun olduğu zamanda bu çalışma yapılmamalıydı. Çok daha önce yapılmalıydı’’ şeklinde tepkilerini dile getirdi. 

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde de durum değişmedi. Harran Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının düzenlediği ‘’Her An Harran Foto Maratonu 2’’ ilçe tanıtımına büyük katkı sağladı. Yüzlerce fotoğrafçı, sosyal medyadan Harran’da çektikleri fotoğrafları paylaştı fakat ilçede hala bir restoranın olmaması, çok az sayıda tuvaletin olması turistlere ve fotoğrafçılara zor anlar yaşattı.

Harran’a neşter vurulacak.

Harran Kaymakamı Faruk Çelik, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin’in Ankara’da yaptıkları görüşme sonucunda Harran ilçesine önemli bir sosyal tesisin kazandırılacağı öğrenildi. Harran’a inşa edilecek sosyal tesis ile ilçeye restoranın, kütüphanenin, kapalı yüzme havuzunun kazandırılacağı belirtildi.

Halfeti yine bildiğiniz gibi.

MEDYAURFA.COM editörlerinin ilçe halkından edindiği bilgilere göre, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi de eski tas eski hamam. İlçedeki restoranların hizmet kalitesi vasat halde. Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu yüzer köprü görsel bir güzellik kazandırsa da, ilçedeki Değirmendere kanyonu girişe kapandı. Bu nedenle de doğal güzelliğin mevcut olduğu önemli noktaya tekneler giriş yapamıyor. Su yüzeyine akış olmaması nedeniyle de köy girişi çöp havuzuna dönüşmüş durumda. İlçede yine tabelaların fazlalığı nedeniyle görüntü kirliliği mevcut. Halfeti’nin Gaziantep’e ait kısmında ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sık sık etkinlikler düzenleniyor ve Halfeti’nin tanıtımına olumlu katkı sağlanıyor. Yine Halfeti’nin Gaziantep tarafında su altı müzesi ve teleferik projelerinin hayata geçirilecek olması, Halfeti’nin Şanlıurfa tarafında bu tür çalışmaların olmaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

MEDYAURFA.COM