Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen "Saraybosna'da İstanbul ramazanı" programı, binlerce Müslümanı aynı iftar sofrasında buluşturdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen program, mehter takımının gösterisi ve Bosna Hersekli "Sultan Abdülhamid" Korosu'nun farklı dillerde okuduğu ilahilerle başladı.

İftar alanını dolduran Saraybosnalılar, Burhan Şaban, Hanka Paldum ve Orhan Çakmak'ın seslendirdiği ilahi ve Bosna Hersek'in geleneksel halk şarkıları sevdalinkalara eşlik etti.

Program kapsamında hediyeler verilen çocuklar ise Hacivat ve Karagöz animatörleriyle keyifli vakit geçirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner, burada yaptığı açıklamada, İstanbul ve Saraybosna'nın iki kardeş şehir olduğunu belirterek, "Saraybosna'yı gezdiğinizde bir Osmanlı şehrini gezmiş gibi oluyorsunuz." dedi.

Saraybosnalıların çok sıcak ve dostane olduğunu söyleyen Kaptaner, Saraybosna'daki ramazanların da tıpkı Türkiye'deki ramazanlar gibi güzel yaşandığını belirtti.

Kaptaner, İBB ve Kültür AŞ olarak Saraybosna halkıyla iftar yapmak istediklerini ve bu nedenle bugün burada bulunduklarını söyleyerek, yaklaşık 2 bin kişiyle çok güzel bir gece geçirdiklerini ifade etti.

Gün içinde de tarihi Başçarşı'da mehter takımı ile yürüyüş yaptıklarını aktaran Kaptaner, Saraybosnalıların mehtere yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Kaptaner, adeta bir bayram havası gibi sokaklarda ramazanı doyasıya yaşadıklarını söyleyerek, "İstanbulluları Saraybosna'ya davet ediyorum. Saraybosna'da ramazanı çok güzel yaşayabilirler. Aynı zamanda Saraybosnalıları da İstanbul'a davet ediyorum. İstanbul'da sahurlarıyla camileriyle çok güzel bir ramazan yaşayabilirler." şeklinde konuştu.

Saraybosna'da iftarın habercisi olan topun patlaması ve akşam ezanının okunmasıyla alanı dolduran Müslüman Bosnalılar oruçlarını açtı. Program iftarın ardından ilahi ve sevdalinkalarla devam etti.