Toplantının kentin tarihi dokusunu yansıtmayan mekanda yapılması ve mahalli yemeklerin ikram edilmemesi turizmcilerin tepkisine neden oldu.

MEDYAURFA.COM’a açıklama yapan ELRUHA Otel Yönetim Kurulu Başkanı Av. Şevket Küçük, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılmış yerel dokunun bütün özelliklerini taşıyan bu büyüklükteki ilk ve tek eser olan ELRUHA Otelinin dahi misafirlere gezdirilmediğini belirtti. Küçük ‘’Göbeklitepe’den başka sizin tarih adına yaptırdığınız bir eseriniz yok mu ?’’ diye soranlara karşı hiç utanmadılar mı ? Cumhuriyet tarihinde bu büyüklükte tarihi doku esas alınarak yapılmış ilk ve tek eseri misafirlere gezdirmediler de nereyi gezdirdiler ? Toplantıların amacına uygun dokuda ve yapıdaki mekanlarda yapılması gerekirdi’’ şeklinde tepkisini  dile getirdi.

Şanlıurfa’nın turizm potansiyelinin kullanılamadığını, Hotel El-Ruha’nın sahibi olarak değil bir Urfalı olarak konuştuğunu da sözlerine ekleyen Av. Küçük ‘’Turizm potansiyelimizi değerlendiremiyor, kullanamıyoruz. Kentimizi, mimarimizi, yemeklerimizi ve folklörümüzü doğru bir şekilde tanıtmamız için bu tür organizasyonları iyi değerlendirmek lazım. Fatma Şahin’den ders alsınlar. “ dedi.

MEDYAURFA.COM

İlgili Haberler...