Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce açılan çeşitli kurslarda eğitim gören 80 bayan kursiyere yönelik sosyal sorumluluk projesi kapsamında dini ve tarihi mekânları tanıtmak amacıyla Şanlıurfa gezisi düzenlendi.

Gezi kapsamında ilk kursiyerlerin ilk durağı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince açılan Hamarat Eller Çarşısı oldu. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Şubesi kursiyerlerince tasarlanan ürünlerin sergilendiği çarşıyı gezen kursiyerler, yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirildi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdiresi Sibel Toptan ile görüşen kursiyerler, Toptan'dan destek sözü aldı. Çarşı ziyaretinin ardından Balıklıgöl yerleşkesini gezen kursiyer bayanlara yerleşkeyle ilgili bilgiler verildi. Tarihi çarşıyı gezen bayanlar, Hz. İbrahim makamını ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi sosyal tesislerinde bir süre dinlenen bayanların son durağı ise Hz. Eyyüp makamını ziyaret etti. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerince Hz. Eyyüp Sabır Makamıyla ilgili bilgilendirilen kursiyerler daha sonra belediye tarafından tahsis edilen araçlarla ilçeye geri döndü.

Gezinin çok faydalı olduğunu söyleyen Hatice Döndü, "Gezi bizleri baya bir motive etti. Çok sevindik, çok beğendik. Bu tür gezilerin devamını temenni ediyoruz, öğrencilerimizin sosyalleşmesi açısından böyle etkinliklerin gerekli olduğunu düşünüyorum. Gezi için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlik için Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a teşekkür eden Sema Mirdalı, "Daha önce bu tür mekanları görmeyen bir çok arkadaşımız Başkanımız sayesinde bu tür etkinliklerle görme fırsatı buldu. Bizim için farklı bir etkinlik oldu, sonuçta sürekli ilçede olduğumuz için pek dışarı çıkamıyoruz. Bir çok yeri gezdik, gördük, kendilerine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Gezinin çok faydalı olduğunu söyleyen Hatice Serkendiz, bir çok yeri ilk defa gördüklerini belirtti.

Gezinin amacının kursiyer bayanlara yönelik dini ve tarihi mekanları tanıtmanın yanı sıra ufuklarının genişlemesi için düzenlediklerini belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Müdiresi Bahar Çiftsever şunları söyledi: "Sosyal sorumluluk projesi kapsamında özellikle dezavantajlı grupta yer alan kursiyer bayanlarımıza yönelik düzenlediğimiz gezinin çok verimli geçtiğini fark ettik. Sosyal yapı gereği bir çok kursiyerimizin daha önce bu mekanları ziyaret etmediğini öğrendik. Gezi kapsamında ilk ziyaretimizi hamarat eller çarşısına yaptık, amacımız sergilenen ürünleri görmeleri ve kendilerinin de bunu yapabileceklerini göstermekti. İstenince neler yapabileceklerini anlamaları açısından çok faydalı ve verimli bir ziyaret oldu."

Balıklıgöl ve Hz. Eyyüp makamını ilk defa ziyaret eden kursiyerlerin olduğunu dile getiren Çiftsever, "Ziyaretler sırasında kursiyerlerimizin yüzlerindeki mutluluk ifadelerini gördükçe aslında gezinin ne kadar faydalı olduğunu bir kere daha fark ettik. Bu tür organizasyonlarda ve sosyal sorumluluk projelerinde bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız sayın Resul Yılmaz'a çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.