MEDYAURFA.COM’un gündeme getirdiği uçak bileti fiyatları ve sefer sayılarının düzenlemesi konusunu geniş yankı uyandırdı.

Kentteki bazı sivil toplum kurulu temsilcileri konuya duyarlılık göstererek yetkililere çağrıda bulundu.

Şanlıurfalı iş adamı ve Turizm Meslek Komitesi Başkanı Kamil Türkmen ‘’Şanlıurfa’da yıllardır uçaklarla ilgili sorunlar yaşıyoruz. Havayolu şirketleri adeta Şanlıurfa’nın düşmanı gibi davranıyorlar’’ dedi. Açıklamasında kirli bir elin Şanlıurfa üzerinde dolaştığının altını çizen Türkmen ‘’2019 yılını Göbeklitepe yılı ilan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu konuyu fırsata çevirmemiz lazım. Ancak havayoluyla ilgili kentimizin yıllardır çözülemeyen önemli sorunları var. Havayolu şirketleri Şanlıurfa’ya düşman gibi davranıyorlar. Uçuş saatleri ve sefer sayıları Şanlıurfa’ya turizm açısından olumsuz etki yapabilecek şekilde ayarlanıyor. Bilet fiyatları diğer illere kıyasla son derece pahalı ve bu kabül edilebilir bir durum değil. Acil olarak Trabzon ve Antalya’dan Şanlıurfa’ya direk uçuşların planlanması gerekiyor. İlave Şanlıurfa-İzmir direk uçuşları yapılmalı. İstanbul, Ankara ve Kıbrıs uçak seferleri mutlaka yeniden planlanmalıdır. Turizmciler olarak hava yolu şirketlerinden şikayetçiyiz’’ dedi.

‘’Alt yapı eksiklerimiz tamamlanmalı’’

MÜSİAD Şanlıurfa eski başkanı ve Kalkınma Akademisi Kurucu Başkanı Mahmut Barut ise MEDYAURFA.COM’a yaptığı açıklama da turizmde kalkınmanın öncelikli şartlarından birisinin alt yapı eksiklerinin tamamlanması olduğunu söyledi. 2018 yılında Şanlıurfa’nın 1.2 milyon civarında turist ağırladığını da belirten Barut ‘’2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edilmesinden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. 2019 yılında 2018’de ağırladığımız turist rakamı olan 1.2 milyonun en az iki katına çıkacağını düşünüyorum. Geçmiş yıllardaki çalışmalarımıza baktığımızda 2023 yılında yaklaşık 5 milyon turisti ağırlamamız kaçınılmazdır. Bunun için ulaşım, alt yapı ve konaklama ile ilgili etkin çalışmaların yapılması lazım. Bu konuda mevcut başkanımız Nihat Çiftçi güzel çalışmalar yaptı. Kendisine teşekkür ediyoruz. 31 Mart’a kadar şehrimize güzel işler yapmaya devam edeceğinden yürekten inanıyorum’’ dedi.

‘’Beyazgül çözüm odaklı bir yönetici’’.

Barut, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül’ün ise kurumsallığa önem veren çözüm odaklı bir yönetici olduğuna vurgu yaptı. Barut ‘’Zeynel Abidin Beyazgül’ün Şanlıurfa’nın birçok sorununu hızla çözeceğine inanıyorum. Kendisine her alanda destek olmalıyız’’ dedi. 

‘’Özel bir tarife bekliyoruz’’

Barut, sözlerinin sonunda 2019’un Göbeklitepe yılı ilan edilmesiyle birlikte ulaşımda uçak tarifleri, uçak saatleri ve fiyatlandırmalarda havayolu şirketlerinden Şanlıurfa’ya özel bir tarife bekliyoruz. Tüm insanlığın 12.000 yıllık tarihiyle kültür ve medeniyet şehri olan Şanlıurfa’mızı keşfetmeye davet ediyorum’’ dedi.

İLGİLİ HABER...