Geçtiğimiz günlerde Halfeti’ye yapılacak olan sahil ve teleferik projesini açıklayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, son olarak da Halfeti’nin Rum Kale bölgesine su altı müzesinin yapılacağını duyurdu.

‘’Proje kabül görmedi’’

Fatma Şahin’in bu projesiyle ilgili, Şanlıurfalı girişimcilerin 2013 yılında Karacadağ Kalkınma Ajansı’na başvuru da bulunduğu fakat projenin kabül görmediği ortaya çıktı.

MEDYAURFA.COM editörleri, o belgelere ulaştı.

Belgelerde, Halfeti Surf Academy’nin 2015 yılında Karacadağ Kalkınma Ajansı’na resmi başvuru yaptığı görüldü. Konuyla ilgili girişimlerin ise 2013 yılından bu yana sürdüğü öğrenildi.

‘’Projeyi Gaziantep kaptı’’.

İddialara göre, proje Şanlıurfa’da kabül edilmeyince, Halfeti Surf Academy’indeki girişimciler, birkaç ay önce Halfeti ziyareti sırasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den destek talebinde bulundular ve projeyi ilettiler. Yine iddialara göre Başkan Şahin, projeyi çok beğendi ve Halfeti’nin Gaziantep bölgesi olan Rumkale’ye yapma kararı aldı. Böylelikle projeyi Şanlıurfa, Gaziantep’e kaptırmış oldu.

Ortak başvuru da yapıldı.

2015 ve 2016 yıllarında, Büyükşehir Belediyesi, Halfeti Belediyesi ve Halfeti Surf Academy’nin Karacadağ Kalkınma Ajansı’na ortak başvuru da bulunduğu da belirtildi.

Halfeti Su Altı Müzesi Başvuru Belgeleri

Halfeti Su Altı Müzesi Başvuru Belgeleri

Halfeti Su Altı Müzesi Başvuru Belgeleri