- Resimde Aylan bebeğin başucundaki mezar taşına "Arap'ın vicdanı" yazan Hıdır: 
- "Bu resimde anlatmak istediklerim, aslında ölen Suriyeli Aylan bebek değildir, ölen Aylan bebeğin ölmesine sebep olan Arapların vicdanıdır"

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde konteyner kentte kalan 17 yaşındaki Suriyeli kız, Arap dünyasının dikkatini ülkesinde yaşananlara çekmek için Aylan bebeğin resmini yaptı. 

Harran Konteyner Kenti'nde kalan genç ressam Nur Hıdır, sahile vuran küçük bedeniyle Suriye'deki göçmen sorununun simgesi haline gelen Aylan Kurdi'nin resmini çizerek, Arap dünyasına mesaj vermek istedi.

Genç kız, resminde, binlerce insanın ölümüne neden olan Suriye'deki iç savaş sırasında sığınmacı durumuna düşen milyonların "cansız sesi" olarak hafızalarda yer edinen Aylan bebeğin başucundaki mezar taşına, Arapça "Arap'ın vicdanı" yazdı.

Hıdır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki savaş nedeniyle yaklaşık 4 yıl önce ailesiyle Harran'daki kampa sığındığını söyledi.

Kampta sağlanan imkanlarla eğitimini sürdürdüğünü anlatan Hıdır, şu an 12. sınıf öğrencisi olduğunu belirtti.

Resim çizmeyi ressam annesinden öğrendiğini bildiren Hıdır, "Suriyeli bebek Aylan Kurdi'nin ölümünden sonra aklıma bu resmi çizmek geldi. Bu resimde anlatmak istediklerim şöyle, aslında ölen Suriyeli Aylan bebek değildir, ölen Aylan bebeğin ölmesine sebep olan Arapların vicdanıdır. Bu sebepten mezar taşına Aylan bebeğin ismini değil 'Arap'ın vicdanı' yazdım." diye konuştu.