Kaymakam Açıkgöz, Suruç Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, festival programında yer alacak etkinliklere ilişkin bilgi verdi.

Yaklaşık 3 bin kişinin festivale katılımını beklediklerini belirten Açıkgöz, sanatçılar Selçuk Balcı, Ömür Gedik ve Latif Doğan'ın yanı sıra yerel müzisyenlerin de festivale renk katacağını belirtti.

Festivalin ilçenin tanıtımına büyük katkı sunacağına inandığını anlatan Açıkgöz, şöyle konuştu: "Bu tür festivaller gerek ilçemizin tanıtımında, gerekse ilimizin tanıtımında önemli rol oynuyor. Şanlıurfa biliyorsunuz Göbeklitepe'si ile birçok tarihi ve kültürel değerleri ile önemli bir yer tutuyor. Tabi bu noktada önemli geçmesi ile ilk tarımın yapıldığı, ilk üniversitenin kurulduğu ve birçok peygambere ev sahipliği yapan 3 dini temsil eden değerlere sahip olan ilimizde tanıtım noktasında birçok faaliyet gerçekleştirmektedir. Tabi Şanlıurfa'mızın gözde ilçesi Suruç'un da bu noktada değerlerin tanıtılması gerek ilçe ve gerekse il tanıtımında önemli rol oynuyor. Suruç ilçemiz 102 bin nüfusu ile 95 mahallesi ile ve şu anda özellikle suyun gelmesi ile kendine has ürünleri ile büyük bir potansiyele sahiptir. Burada özellikle geçmişten gelen Suruç narının o kendine has özelliğin burada ilçemizde tanıtımında büyük rol oynuyor. Suruç 2. Nar Festivali'nin 22 Ekim Pazartesi günü yapacağız, tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz."

Kaymakam Açıkgöz, festival kapsamında en güzel nar, nar yeme yarışması ve nar fotoğrafı gibi etkinliklerin gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.