Kazan yemeklerinden kebaplara kadar onlarca çeşit yemeği baklava ve kadayıfla tatlandıran bölgenin ziyaretçileri, çay ve menengiç kahvesini yudumlayarak yörenin tarihi dokusunu izleme imkanı buluyor. Normalleşme süreciyle beraber turizminde hareketlenmenin başladığı bölgede damak çatlatan ciğer, kebap, çiğ köfte gibi onlarca çeşit yöresel lezzet yer alıyor.

Resim

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeledeki normalleşmeyle turizmde yavaş yavaş yeniden hareketlilik yaşayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi, birbirinden lezzetli ve zengin sofralarıyla da ziyafet şöleni sunuyor.

Resim

Tarihi dokusunu eşsiz lezzetlerle harmanlayan kent: Şanlıurfa

Şanlıurfa, lezzetleri eşliğinde kültür yolculuğuna çıkarıyor. Göbeklitepe, Halfeti ve Balıklıgöl gibi turistik mekanlarında binlerce turisti ağırlayan Şanlıurfa, binlerce yıllar öncesine dayanan kültürlerin yoğurduğu yöresel yemekleriyle misafirlerinin tatillerine lezzet katıyor.

Resim

Güneydoğu'nun zengin yemek kültürüyle öne çıktığı kente gelen turistler çiğ köfte, ciğer, tirit ve borani ile "şıllık tatlısı" eşliğinde tatillerini yapıyor.