İlçede yaşayan vatandaşların ve gelen misafirlerin kişisel ihtiyaçlarını karşılayacakları ve zaman geçirebilecekleri sosyal alanların eksikliğini fark eden başkan Özyavuz, geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve projesini başlattıklarını duyurduğu sosyal tesisten sonra ilçeye büyük bir otağ kurarak yaşanılabilir bir Harran için daha çok çalışacaklarını söyledi.

600 m2 alana kurulan keçi kılından yapılmış olan büyük otağın yanında 10 adet kamelya tarzında kıl çadırlar bulunuyor. Isı yalıtımlı olan otağ yağmur ve sıcaklık gibi etkenlerden etkilenmiyor. Çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları sonrası hizmete açılacak olan Otağ, Kafe olarak hizmet verecek.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz yaptığı açıklamada ‘‘Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemize yenilikleri kazandırmaya devam ediyoruz. Bir projenin daha adımını atmış bulunmaktayız. 1071 yılında Malazgirt’i fetheden Alparslan’ın otağını ilçemize kurduk. Vatandaşlarımız kurduğumuz Otağ da zaman geçirirken eski Türk tarihini de yaşayacak. Buradan herkese seslenmek istiyorum. Gelin Harran’ı görün Harran büyüyor Harran emin adımlarla ilerleyip gelişiyor’’ dedi.