Turizm Haftası etkinlikleri Şanlıurfa'da Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programla başladı. Halk oyunları gösterileri ile başlayan programda bir konuşma yapan Büyükşehir  Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'da kültürlerin getirmiş olduğu bir iklim var. Tarih var ve tarihi sokaklarda ecdadımızın getirmiş olduğu bir mimari var. Yine bu bölgede yüce Allah'ımızın bizlere bağışlamış olduğu müthiş bir tabiat güzelliği var. Bizler de elimizdeki bu zenginliğin farkında olarak geleceğe doğru yürüyoruz" dedi.

Daha sonra Şanlıurfa'nın turizmde daha da gelişim sağlaması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Vali Abdullah Erin ise, "Şanlıurfa'da turizmin gelişmesi için yoğun bir çaba ve kulis içerisinde olmamız gerekiyor. Bunun için de verimli çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şanlıurfa'da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi de bunların önemli bir adımıdır. Bu projemiz Türkiye'de örnek teşkil eden bir çalışmadır. İşte böylesine güzel projelerimizle bu güzel topraklarımıza daha fazla sayıda insanı çekebilmek ve bu insanlara topraklarımızın, insanlarımızın güzelliklerini göstermek bizim en önemli görevimizdir" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'DEN TARİH TURU

Etkinlikler çerçevesinde daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara tarihi gezi ağırlıklı program düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar'ın eşlik ettiği gezide Özçınar, vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları bizzat yerinde aktardı.

Gezi sırasında vatandaşların sorularını yanıtlayan Özçınar, Büyükşehir olarak Şanlıurfa'nın gerek alt ve üstyapısına gerekse turizmden sosyal yaşama kadar her türlü projeyi hayata kazandırdıklarını söyledi. Kızılkoyun gezisinde de vatandaşlara bölge hakkında bilgiler veren Özçınar, Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile Kızılkoyun ve Kale Eteğinde toplamda 133 kaya mezarının Şanlıurfa turizmine kazandırıldığını ifade etti.