Suriye'nin Haseke kentinde yaşayan Fatin Bedran (18), çatışmaların yaşadıkları bölgeye sıçraması üzerine 5 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye sığındı. Genç kız, ressam olan babası Favvaz Bedran'ın yanında kurs alarak farklı resimler yapıyor.

 Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Fatin Bedran, babası gibi iyi bir ressam olmak istiyor
- Bedran: 
- "Babam usta ressam, burada da çocuklara ders veriyor. Resim yapmayı önceden de çok seviyordum, sürekli bir şeyler çizerdim. Savaş nedeniyle okulu bitirememiştim, inşallah bu kurs sonunda babam gibi iyi bir ressam olurum"

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Fatin Bedran, babası gibi iyi bir ressam olmak için çalışıyor.

Suriye'nin Haseke kentinde yaşayan Fatin Bedran (18), çatışmaların yaşadıkları bölgeye sıçraması üzerine 5 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye sığındı.

Fatin Bedran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaştan kaçarak sığındıkları Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde kiraladıkları evde yaşadıklarını, babasının sığınmacılara Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi'nde (IMPR) resim kursu verdiğini aktardı. 

Türkiye'ye sığındıktan bir süre sonra hızla kilo almaya başladığını ifade eden Bedran, "Aşırı kilolarım nedeniyle hem sosyal hayatımda hem de psikolojik olarak sorunlar yaşamaya başladım. Ailemin tepkisi üzerine rejim yapmaya karar verdiğim. Akşam yemeklerini keserek kısa sürede 20 kilo verdim ve 60 kiloya kadar düştüm. Bu sayede yeniden hayata bağlandım." diye konuştu.

Bedran, babasının yanında kursa katıldığını, böylece çocukluk hayali ressamlığı ilerletmek istediğini dile getirerek, iyi bir ressam olmak istediğini vurguladı. 

Savaş nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiğini ve uzun süre kendine gelemediğini anlatan Bedran, küçüklükten beri ressam olmayı hayal ettiğini aktardı.

Bedran, "Babam usta ressam, burada da IMPR merkezinde çocuklara ders veriyor. Zayıflayınca onun yanında resim kursu almaya başladım. Resim yapmayı önceden de çok seviyordum, sürekli bir şeyler çizerdim. Savaş nedeniyle okulu bitirememiştim, inşallah bu kurs sonunda babam gibi iyi bir ressam olurum." dedi. 

- Ailesi başarılı bir ressam olacağına inanıyor

Baba Favvaz Bedran da Türkiye'de mutlu olduklarını ve kendilerine bu imkanı sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnet duyduklarını söyledi. 

IMPR'ye ait merkezde Suriyeli ve Türk gençlere resim kursu verdiğini anımsatan Bedran, kızının  da resim konusunda yetenekli olduğunu, onun gelecekte iyi bir ressam olabileceğini belirtti.

Bedran, ülkesinden ayrılırken bazı tablolarını da beraberinde getirdiğini anlatarak, burada yaptığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tablolarının yanı sıra elinde çok sayıda resim bulunduğunu ve birkaç kez kentte sergi açma imkanı bulduğunu sözlerine ekledi.

Anne Kafiye Bedran da kızının aşırı kiloları nedeniyle sıkıntı yaşadığını ancak zayıfladıktan sonra resim yapmaya yoğunlaştığını ifade ederek, onun başarılı olacağına inandığını söyledi.