Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa festival, kültür, müzik, sanat ve coşkusuyla her zaman Türkiye'de iz bırakmıştır ve yine iz bırakmaya devam ediyor" dedi

Şanlıurfa isotunun Türkiye ve Dünyaya tanıtılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen URFES İsot Festivali konserinde sahne alan Zekeriya Ünlü, Sedat Anar ve Ferhat Göçer Şanlıurfalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Şanlıurfa Müzesindeki alanda düzenlenen konserde Şanlıurfalılar sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla coştu. Konsere Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Emniyet Müdür Veysal Tipioğlu, Meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediyesi, konser alanına gelen vatandaşlara 20 leğende yoğrulan çiğköfte ikram etti. İsotlarla süslenen sahnede konser veren sanatçılar vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

TATLISES TELEFONLA ŞANLIURFALILARA SESLENDİ

İlk Zekeriya Ünlü'nün sahneye çıktığı konserde Urfa türküleri seslendiren Ünlü, Türkücü İbrahim Tatlıses ile telefon bağlantısı yaptı. İbrahim Tatlıses ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin İzmir'de yaptığı çekimlerin ekrana yansıtıldığı gecede Tatlıses Şanlıurfalılara seslendi. Şanlıurfa ve Şanlıurfalıları çok özlediğini ve iyi ki Şanlıurfa'da doğduğunu ifade eden Tatlıses, Şanlıurfa'ya hizmet eden herkese teşekkür etti.

Zekeriya Ünlü'nün ardından sahneye çıkan Sedat Anar, İlahi dinletisi ile Şanlıurfalıları mest etti.

SEZEN AKSU, URFA İSOTU İÇİN ŞARKI YAZDI

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği URFES İsot Festivalinde gecenin finalinde sahneye çıkan Ferhat Göçer birbirinden güzel eserlerini hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Ferhat Göçer, sahnede bulunan isotları vatandaşlara attı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Ferhat Göçer'e Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, plaket ve tablo takdim etti. Gece Ferhat Göçer'in seslendirdiği Urfa türküsüyle halayların çekilmesiyle son buldu.

ŞANLIURFA TÜRKİYE'DE İZ BIRAKMIŞTIR

Kültür ve Sanat şehri olan Şanlıurfa'nın her alanda Türkiye'de iz bıraktığını ve bırakmaya da devam edeceğini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa festival, kültür, müzik, sanat ve coşkusuyla her zaman Türkiye'de iz bırakmıştır ve yine iz bırakmaya devam ediyor" dedi.  

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ise Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti.