Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adamın dediği ne biliyor musun? 'O' diyor 'kek verecek', 'ben de' diyor 'fabrikada işçi alacağım.' İnanıyor musunuz? Ya sizin hayatınızda böyle bir şey olmamış ki. Siz Nuri Demirağ'ın, rahmetli uçak fabrikası yapan Sivaslı Nuri Demirağ'ın uçak fabrikasını kapatıp gaz ocağı fabrikasına çevirdiniz. Ya CHP budur, CHP budur. Kime yutturacaksınız? Sizin bu ülkede dikili ağacınız yok." dedi.

"Ufuk yok"

"Bay Muharrem, 'Kanal İstanbul'a karşıyım.' diyor. Kafaya bak, kafaya. Yok, ufuk yok." diyen Erdoğan, "Daha şurada geçenlerde bir gemi Boğaz'da yalıya çarptı. Bu tanker olsaydı Allah muhafaza aylarca orada yangın olurdu. Kafası basmıyor, genel başkanının da basmıyor. Bu CHP'nin tarihi böyle." ifadelerini kullandı.

"Bunlar milleti inim inim inlettiler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tek parti CHP'si yıllarında milleti bunlar inim inim inlettiler. Kalkınma hamlemizi durdurdular. Bu ülkede 18 yıl boyunca Allah-u ekber nidasını minarelerimize çok görenler, şimdi yeni baskıların, yeni yıkımların hesabını yapıyorlar. Bunlar ezanı Türkçe okutanlar değil mi?"

"Dünyaya en güzel cevabı siz vereceksiniz"

24 Haziran'ın bir başka olduğunu ve Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini vurgulayan Erdoğan, "Dünya bizimle nasıl uğraşıyor görüyorsunuz. Bizimle uğraşan dünyaya en güzel cevabı siz vereceksiniz, demokratik bir şekilde oylarınızla vereceksiniz." şeklinde konuştu.