ANKARA 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, "Türkiye'nin bundan sonraki süreçte önü açıktır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı kamikazedir, intihar saldırısıdır." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, TRT Haber'de canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Ünal, 2010'dan itibaren Türkiye'de ana muhalefetin olmadığını belirterek, siyaset üstü meseleler olduğunda CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile aklıselimde buluştuklarını aktardı. 2004'te Deniz Baykal'a dönük benzer bir operasyon yapıldığını ifade eden Ünal, kaset operasyonuyla 2004'te denenen sürecin 2010'da sonuçlandırıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun kaset operasyonuyla genel başkan olmasından sonra Türkiye'de siyasetin biçiminin değiştiğini kaydeden Ünal, "Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin bir siyasi operasyon aparatına dönüştüğünü gördük. Maalesef 17-25 Aralık, Türkiye ölçeğinde yolsuzluk kılıfı üzerinden kolluğu, savcısı, hakimi, medyası FETÖ'cü bir yapının bir adalet arayışı değil bir darbe girişimiydi. Bu darbe girişimi savuşturuldu. Şimdi 17-25 Aralık'ın küresel ölçeğe taşındığını görüyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın YPG'ye silah yardımını saçmalık olarak nitelerken, 2 gün sonra Pentagon'un YPG'ye silah yardımına devam edileceğini açıkladığına işaret eden Ünal, "Artık tek bir Amerika'dan bahsedemeyiz." dedi.

"Kılıçdaroğlu'nun aynı şeyleri yapıyor olmasının rasyonel bir açıklaması yok"

Yapılan operasyonları, bugün Katar'da, Suriye'de, Irak'ta, Birleşik Arap Emirlikleri'nde, Libya'da, Mısır'da, ne yaşanıyorsa, bölgede bütün bu yaşanan meselelerden bağımsız görülemeyeceğinin altını çizen Ünal, Türkiye'nin liderine, ekonomisine dönük yapılanların her birinin bir operasyonun parçası olduğunu vurguladı.

"Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar alacağını düşünenler sadece ahmaklardır." sözüne atıfta bulunan Ünal, Kılıçdaroğlu'nun tekrar tekrar aynı şeyleri yapıyor olmasının rasyonel bir açıklaması olmadığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeleri basınla ve savcılıkla paylaşmadığına dikkati çeken Ünal, suç unsuru olduğunu iddia ettiği belgeleri savcılığa teslim etmemenin de bir suç olduğunu söyledi.

"Biz bu filmi daha önce defalarca izledik"

Bunun sanki bir reklam filmi gibi "teaser"ının çalışıldığını belirten Ünal, "'Bekleyin açıklama geliyor.' Yahu neyi açıklayacak? Biz bu filmi daha önce defalarca izledik. Üstelik eş zamanlı olarak Amerika'daki bazı çevreler operasyonu başlattığı anda içerideki operasyonun siyasi ayağı olan Kemal Kılıçdaroğlu da operasyonu başlatıyor. Şu ana kadar bunların söylem birliği vardı. Bunlar artık eylem birliğine geçtiler." yorumunu yaptı.

"Türkiye karşıtı operasyonların siyasi ayağı"

CHP'nin amacının siyaset yapmak olmadığını dile getiren Ünal, "Maalesef Türkiye karşıtı operasyonların içerideki siyasi ayağını oluşturuyor." dedi.

Ünal, 15 Temmuz 2016'dan sonra bir çalışma yaptıklarını belirterek, "2010'dan bugüne kadar söylem analizi yapalım. Türkiye karşıtı kara propagandanın sözcüleri kimler, hangi merkezlerde üretilmiş, hangi frekanslarda kimler kullanmış ve nerelere yayılmış. Bakın hiç sapmayan bir şey var. Türkiye karşıtı bütün operasyonların içerideki siyasi aparatı HDP ve CHP. HDP'yi anlıyoruz ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'sini bu anlamda anlamak adeta imkansız." ifadelerini kullandı.

"FETÖ, Türkiye'ye karşı kullanılan taşeronlardan bir tanesi"

FETÖ'nün 165 ülkede Türkiye karşıtı çalışmaların yürütücüsü olmadığını, Türkiye'ye karşı kullanılan taşeronlardan bir tanesi olduğunu dile getiren Ünal, FETÖ'yü kimsenin gözünde büyütmemesi gerektiğini söyledi. Ünal, FETÖ'nün Türkiye'nin ayağa kalkmasını istemeyenlerin Türkiye'ye karşı kullandığı aygıtlardan bir tanesi olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında "Ben bu milletin evladı olduğum için bunları soruyorum" sözlerini hatırlatan Ünal, "Hayır, senin, bu milletin verdiği adeta ikinci kurtuluş savaşı niteliğindeki bu mücadelede hangi safta yer aldığını tarih yazacak." dedi.

"Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı kamikazedir"

Türkiye'nin 1990'dan beri bölgede kurulmak istenen düzeni bozduğunu ifade eden Ünal, şu anda da bölgeyi dizayn etmek isteyenlerin bölgede aktör konumundan çıkarıldığına işaret etti.

Türkiye, İran ve Rusya'nın iş birliğinin bölgede artık bu mahallenin sakinlerinin karar verdiği bir süreci başlattığını belirten Ünal, "Türkiye'nin bundan sonraki süreçte önü açıktır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı kamikazedir, intihar saldırısıdır." dedi.