Şanlıurfa'da anne adayları gebelik sürecinde hastane bünyesinden açılan gebelik sınıfında uzmanlar tarafından bilinçlendiriliyor.

Gebe okulunda gebelik dönemi, doğuma hazırlık, yeni doğan bakımı, lohusalık dönemi sınıfları bulunuyor. Gebelik sınıfında sağlıklı bir gebelik süreci için sağlıklı beslenme, gebelikte yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri, bebeğin gelişimi, gebelikte tehlike işaretleri v.b konularda eğitimler veriliyor.

Grup eğitimleri sayesinde diğer gebeler ile etkileşimler artırılarak, daha pozitif, mutlu ve sağlıklı bir gebelik geçirilmesi için çözümler üretiliyor.

Gebe okulu koordinatörü Uz Dr. Alev ESERCAN ÖZTÜRK

 “Halkımızın gebe okuluna çok yoğun ilgi gösterdiğini bizlerinde her fırsatta hastaneye gelen gebe hastalarımıza Doğuma hazırlık sınıflarında doğumda hormonların etkisi, doğum eyleminin aşamaları, doğumda kullanılan doğru nefes ve gevşeme teknikleri, ilaç dışı rahatlatıcı teknikler, masaj uygulamaları, doğum yöntemleri, doğum çantası hazırlığı, doğum sonrasında ten tene temasın sağlanmasının önemi, anne sütü önemi emzirme ve aile planlaması yöntemleri konularında eğitimler veriyoruz ”dedi

Uz Dr. Alev ESERCAN ÖZTÜRK “Bu eğitimler, doğumun doğal ve sağlıklı bir eylem olduğunu fark etme, bedene ve bebeğe güvenerek, doğum anının heyecanını, doyumunu ve bebeğe kavuşma anının mutluluk verici duygusunu yaşamalarını sağladığına inanılıyor”dedi

Şanlıurfalı kadınlar da bu okullara yoğun ilgi gösteriyor.