Karaköprü Batıkent Mahallesi Muhtarı Şükrü Çay, Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yoğunluk nedeniyle hastaların mağdur olduğunu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya aktardı.

Bakan Akdağ Urfalı muhtarı dinledi.

Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesine hastasını götüren muhtar Çay, tek bir doktor ile hizmet verildiğini ve 150 hastanın sıra beklediğini gördü. Konuyu AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya aktaran  Şükrü Çay’ı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ aradı.

Sağlık sorunlarını aktardı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a cep telefonunda kentin sağlık sorunlarını aktardığını belirten Şükrü Çay ‘’Sorunumuzu Milletvekilimiz Fakıbaba’ya aktardım. Sayın vekilimiz konuyu Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’a aktarmış. Bakanımız beni aradı. Kentimizin sağlık sorununu dile getirdim. Karaköprü’de oturan vatandaşların, 20 kilometre uzaklıktaki Eyyübiye ilçesine hastalarını götürmek zorunda kaldıklarını belirttim.  Ulaşım imkanı olmayan vatandaşlar ise hastalarının tedavilerini eski tedavi yöntemleriyle kendileri yapıyorlar dedim. Sayın Bakanımıza, Şanlıurfa’daki siyasetçilerin, bürokratların, sağlık idarecilerinin, hastaların mağduriyetlerini giderilmesi adına yeterli çalışmalar yapmadıklarını ifade ettim. 100 binin üzerinde nüfusu olan Karaköprü’nün sağlıktan yoksun kaldığını ve sağlık açısından hiçbir hizmet alamadıklarını anlattım.’’ Dedi.

Hastane boşluğu doldurulamadı.

Şanlıurfa’da kapanan özel tıp merkezlerinden sonra, sağlıkta oluşan boşluğun doldurulamadığını da belirten Şükrü Çay ‘’Sayın bakanımız beni ilgi ile dinledi. Şanlıurfa sahipsiz bırakıldı. Hastalarımız çevre illerdeki sağlık merkezlerine götürülüyor. Gerçekleştirilen toplantılarda çok iyi görünen sağlık sunumları ve rakamları, saha çalışmalarında maalesef yok. Reklam iyi ancak hizmet yok. Makamlar gün geçiştirmek için kullanılmamalı. Halka hizmet için kullanılmalı.’’ Dedi.

Akdağ ve Fakıbaba’ya teşekkür etti.

Bakan Akdağ’ın sorunlarla tek tek ilgileneceğini de kendisine söylediğinin altını çizen Muhtar Çay, Fakıbaba ve Bakan Akdağ’a seslerine kulak verdikleri için teşekkür etti.
 
MEDYAURFA.COM