AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız Gençlik Kolları Başkanlığına yeni atanan Emre Karaçizmeli İl Tanıtım ve Medya Başkanı İbrahim Halil Eşiyok ve İl Başkan yardımcılarının da katılımlarıyla düzenlenen Basın Toplantısında ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan Yıldız konuşmasında önce Ulusal ve Yerel gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, “Bugün burada AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezimiz tarafından Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanlığına atanan Emre Karaçizmeli kardeşimizin tanıtımında çok kıymetli basın mensuplarımızla bir araya geliyoruz. Bu atamanın teşkilatlarımıza ve Şanlıurfa gençliğimize hayırlı olmasını diliyorum. Yaklaşık on gündür Dağlık Karabağ’da ve kardeş devlet Azerbaycan’da sivilleri çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden herkesi hedef alan Ermeni saldırılarına karşı bizler iki devlet tek millet olarak baktığımız Azerbaycan Devletini ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız. Hukuk tanımadan Uluslararası anlaşmaları göz ardı ederek işgal girişiminde bulunan Ermenistan’ı kınıyor çok güçlü bir şekilde Ülke olarak Şanlıurfa olarak Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Yine mavi vatanda özellikle Yunanistan’ın hukuk tanımaz tavrı ve sırtını Fransa’ya dayayarak etik dışı bir şekilde Doğu Akdeniz’deki provakasyonuna izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Doğu Akdeniz’de herhangi bir şekilde oldu bittiye izin vermeyecektir. Türkiye ayaklarındaki prangalardan kurtulmuş artık dünya sahnesinde hem masada hem de sahada güçlü bir devlet refleksi göstermektedir” dedi.

Başkan Yıldız, Şanlıurfa özelinde ise “Çevik Kuvvet köprülü kavşağı son sürat devam etmektedir. Şehir Hastanesi 2023’ten önce Şanlıurfamıza kavuşturulacaktır, fizibilite çalışmaları devam etmektedir. Şanlıurfamızın ortak değeri Şanlıurfaspor son günlerde hem Süperlig’den hem de alt Liglerden yaptığı transferlerle çok daha güçlü duruma gelmiştir. Şanlıurfaspormuza başarılar diliyorum. Şanlıurfamızda, ilçelerimizde kongre sürecimiz devam ediyor. Kamuoyunda İlçe Kongre tarihiyle ilgili yalan yanlış haberlere itibar edilmemelidir. Şahsımın sosyal medya hesapları ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı sosyal medya hesaplarının duyurmadığı takvimlere halkımızın itibar etmemesini rica ediyorum. Son olarak hızlı tren hattında çalışmalar devam ediyor. Hızlı tren Gaziantep’ten sonra Şanlıurfamıza gelecektir” ifadelerine yer verdi.

Toplantıda konuşan yeni İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Karaçizmeli ise, “Benim için buruk bir devir teslim süreci yaşanıyor Önceki Dönem İl Gençlik Kolları Başkanımız, kardeşim Salih Saraç’ın arkadaş ortamında ironi amacıyla paylaşmış olduğu bir videonun sosyal medyaya servis edilmesi ve kendisinin Urfa ve parti siyasetine zarar gelmemesi acısından yapmış olduğu istifası sonrası vekâleten Uğur Korkmaz başkanımızın özverili çalışmaları sonrasında görev genel merkez tarafından şahsıma verildi. Şahsım ve partim adına önceki dönem başkanlarımıza ve yönetim kuruluna teşekkür ederim fakat şunu unutmamak lazım ki bu bir bayrak yarışı bayrağı nerede nasıl ne şekilde aldığımızdan ziyade daha ileriye nasıl taşıyabilirize odaklanmak lazım bu süreçte bana destek veren İl Başkanımıza, MKYK üyelerimize, Milletvekillerimize,  Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Kadın Kolları Başkanımıza ve Gençlik kollarımıza ve tüm teşkilatımıza teşekkür ederim.

Önümüzdeki günlerde sosyal medya hesabımızdan yayınlayacağımız başvuru linkine elini taşın altına koymak isteyen bu yolda bende varım diyen Şanlıurfalı genç kardeşlerimizin müracaatlarını bekliyorum davaya gönül veren genç kardeşlerime Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her platformda gençliğin öneminden bahsettiğini unutmamalarını hatırlatmak isterim. Kapımız her zaman herkese açık rabbim çıktığımız bu yolda bizi mahcup etmesin. 
Basın açıklaması soru cevap kısmıyla sona erdi.