Karakucak, mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘’Toplumların huzurlu, güvenli, maddi ve manevi refah seviyesine ulaşması ile aydın ve medeni bir gelecek içinde yaşaması için çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimi, bilgiyi, başarıyı yakalamaları milli ve manevi değerlerle donatılmaları gereklidir. Bunun da eğitim ve öğretimle olacağı açıktır.

Maalesef medeniyetler beşiği, kadim uygarlıkların şehri Şanlıurfa eğitim de kendisine yakışan bir yerde değildir. Gerek üniversite gerekse de ortaöğretim döneminde her yıl son sıralarda olmamız bizi üzmektedir. Hedefimiz,medeniyet şehri Şanlıurfa'mızın kendine yakışır bir düzeye ulaşması olmalıdır.Bu hedefimize ulaşmada tüm kurumlar  ile Şanlıurfa için adeta bir eğitim seferberliği başlatılmalıdır. İlk üniversitenin kurulmuş olduğu  ve Göbeklitepe ile tarihin adeta başlangıcının varolduğu ilimizin eğitimde üst derecelere gelmesini temenni ediyor, tekrar tüm öğrencilerimize başarılı, sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirebilirsek ülkemizin yarınları da o kadar güvende ve aydınlık olacaktır.

Bu vesile ile öğretmen ve öğrencilerimizin sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu bir eğitim yılı geçirmelerini diliyor, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ülkemize ve hemşerilerime hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.