Çocuk hastalıkları ve çocuk cerrahi servislerindeki çocukların ameliyathaneye ve diğer işlemlere götürülüşünde artık sedye yerine akülü arabalar kullanılacak. Hasta yönetimi tarafından tahsis edilen 2 akülü araba  çocukların kendisi tarafından ve uzaktan kumanda ile kontrol edilebilecek.

Başhekimliğe atandığı günden beri yaptığı yenilikler ile hizmet kalitesini arttırmaya çalışan Başhekim Dr. Eyyüp Şelli konuyla ilgili açıklama yaptı.

 Şelli açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Çocuk hastalarımızın yoğun başvuruda bulunduğu bir hastane olarak çocuklarımızın hastane, sedye ve ameliyat nedeniyle oluşan  korkuları ve endişelerini yenmeleri için onlara destek olmak ve bu korkularını yenmek adına yardımcı olmak istedik. Bu bağlamda ilk adım olarak çocukların ameliyathaneye götürülmelerinde  işi eğlenceli ve keyifli hale getirip onların korkularını yenmesini hedefledik. Hastanemizde hastalarımızın en kaliteli ve güler yüzlü hizmeti almaları ve hastanemizden ayrılırken hem sağlıklı hem de keyifli ve eğlenceli zaman geçirerek ayrılmaları için sürekli çalışmalar yapılmaktadır.  Ayrıca çocuk servisimizde çocuklarımıza yönelik duvar, kapı ve yatakların süslenmesi,  renklendirilmesi ve resimlendirilmesi ve keyifli zaman geçirebilecekleri oyun odası oluşturması için de çalışmalarımız kısa sürede bitecektir.  Başlattığımız bu uygulama ile çocukların yüzlerinde gördüğümüz keyif, gülümseme ve rahatlama bizler için en büyük kazançtır. Bu uygulama ile birlikte çocuklarımızın artık hastane, doktor ve ameliyat gibi korkularından kurtulmalarını temenni etmekteyiz.  Tüm vatandaşlarımıza her zaman en kaliteli ve en etkin ve en hızlı tedavi ve hizmeti vermek için de bundan sonra da en yüksek tempo ve özveri de çalışmalarımız devam edecektir. Tüm konularda bize sonsuz destek ve yardımlarını esirgemeyen ve bizimle beraber olan İl Sağlık Müdürümüz  Sn. Uzm. Dr. Emre ERKUŞ hocamıza da sonsuz teşekkürlerimizi bu vesile ile iletmek isterim” dedi.