Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Modern Tıp ve Refleksoloji Seminerine Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Podoloji Bölüm Başkanı Mustafa Kirişçi, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Rek Terapi Uzmanı Bilal Yalçıner, çok sayıda doktor ve sağlık alanında eğitim gören öğrenci katıldı.

Programının açılış konuşmasında söz alan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, sağlık çalışanlarının insan hayatındaki önemine vurgu yaptı. Sağlık çalışanlarının kutsal ve zor bir görev içerisinde olduğunun da altını çizen Başkan Demirkol, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Tıp bilimi denilinde akla Hipokrat'ın geldiğini anımsatan Başkan Demirkol, "Tıp Denilince Akla hep Hipokrat gelir ama  Hipokrat'dan asırlar öncesinde Cenab-ı Hakk'ın Peygamberlerine gönderdiği suhuflar vardır ve kitaplar vardır. Adem Aleyhisselam'dan başlamak üzere gelen Suhuflarda Cenab-ı Hakk'ın Tıp ve İlaçların uygulanması noktasında bilgiler insanlara iletilmiştir.  Şimdi Bizim yetiştirmiş olduğumuz değerlerimiz var ama Batı hayranlığımız nedeniyle yada bizlere şimdiye kadar lanse edilen bilgilerden dolayı biz Tıp'ın babası olarak Hipokrat'ı biliriz. Yemin ederken Hipokrat yemini diye başlarız. ancak bizim İslam Dini'nde Hipoktrat'tan daha öncesinde ve demin arz ettim, tıp ve ilaç konusunda da Cenab-ı Hakk Peygamberlerimize yine aynı şekilde bilgiler iletmiştir ve bilgilerin halka iletilmesini emretmiştir. Bizim Tıp hususunda Lokman Hekim, muhtemelen bize iletilen bilgilere göre Hz. Davut Aleyhisselam döneminde yaşamıştır. Yine aynı şekilde daha önce Tıpla ilgili bilgiler vermiştir" dedi.

Müslüman alimlerin tıpla ilgili birçok konuda bilinenin aksine batılı bilim insanlarından önce doğru bilgiler sunduğunu anlatan Başkan Demirkol, "Tarihimizi öğrendiğimiz zaman birde bakacağız ki bize medeni Batı diye sunulan Batı'dan daha öncesinde biz ilimde çeşitli alanlarda onlardan öndeyiz " ifadelerini kullandı.

Başkan Fevzi Demirkol, programın sonunda seminere katılan Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Rek Terapi Uzmanı Bilal Yalçıner'e plaket takdiminde bulundu. Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu Podoloji Bölüm Başkanı Şerif Kirişçi de katıklarından dolayı Başkan Fevzi Demirkol'a plaket takdim etti.