Fırın, kasap, lokanta, dönerci, köfteci gibi işletmelerde temizlik, gıda güvenliği, gramaj ve ruhsat denetimleri yapan ekipler, market ve bakkal gibi işletmelerde de etiket ve son kullanma tarihi denetimi gerçekleştirdi.

Şanlıurfa'da öğrenci Heimlich manevrasıyla kurtarıldı Şanlıurfa'da öğrenci Heimlich manevrasıyla kurtarıldı

İşletmelerde doğrudan ve işlenerek satışa sunulan başta et olmak üzere gıda maddelerini mercek altına alan Eyyübiye Zabıtası, bir kasap dükkânında kurban bayramından bu yana derin dondurucuda saklanan bozuk sakatat ürünlerine imha edilmek üzere el koydu. Bir fırında da hijyen şartlarına aykırılık tespit eden zabıta ekipleri, ilgililer hakkında idari para cezası uyguladı.

Başkan Mehmet Kuş’un talimatlarıyla halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerini aralıksız ve tavizsiz devam ettiklerini belirten Eyyübiye Belediyesi 4. Bölge Zabıta Amiri Hasan Yunusoğlu, “Halkımızın sağlığını ön planda tutarak en önem verdiğimiz konu hijyen ve marketlerde tarihi geçmiş ürünlere yönelik sürekli yaptığımız denetimlerimiz var. Hijyen denetimlerimize de aralıksız devam ediyoruz. Halkımızın sağlığını korumak için sorumluluğumuzda ne varsa özverili bir şekilde uyguluyoruz. Rastladığımız olumsuzluklara yönelik idari para cezası yaptırımı, kusurun tekrarı halinde işyerinin geçici süreyle kapatılması, tekrarı halinde ruhsatın iptaline kadar giden yaptırım yetkimiz var. Halkımızın sağlığı için ekiplerimizle birlikte görevimiz ne ise hassasiyetle yerine getiriyoruz” diye konuştu.