Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin Hürriyet mahallesinde yaşayan İmam Hatip öğrencisi Şahin Albayrak, gözündeki rahatsızlık nedeniyle doktora başvurdu.

Ailenin iddiası: İlaç bulunamıyor.

Şahin Albayrak’a doktorlar Herpetik Keratit göz hastalığı teşhisini koydu. Doktorlar bu hastalığın ise tek ilacının Virgan Oftalmik Pomad olduğunu hasta ve ailesine bildirdi. İlacı aramaya koyulan aile bir türlü ilacı bulamadı.

Birçok hasta mağdur oldu.

Hasta Şahin Albayrak’ın babası Recai Albayrak, MEDYAURFA.COM’a yaptığı açıklama da birçok hastanın bu ilacı bulamadığı için mağdur olduğunu ve göz bebeklerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Albayrak ‘’Özel bir hastaneye müracaat ettik. Oradan da sonuç alamadık. Doktorlarda bu konudan müzdarip. Nereye baktıysak 20-25 TL fiyatı olan bu pomadı bulamadık’’ dedi. Albayrak, yetkililere oğlunun ve diğer hastaların mağduriyetlerinin giderilmesi için çağrıda bulundu.

Bakanlığın anlaşması mı yok ?

Konuyla ilgili edinilen bilgilere göre, Virgan Oflatmik Pomad ilacının Sağlık Bakanlığıyla anlaşmasının olmadığı için Türkiye’ye getirilemediği ve hastaların bu nedenle mağdur olduğu iddia edildi.

MEDYAURFA.COM