Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Göz hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeniz Engür Göktaş ve K.B.B. Uzmanı Op.Dr. Mehmet Erkan Kaplama tarafından Endoskopik DSR (Kapalı Gözyaşı Kesesi Cerrahisi) ameliyatı gerçekleştirildi.
 
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeniz Engür GÖKTAŞ ve K.B.B. Uzmanı Op.Dr. Mehmet Erkan Kaplama tarafından gerçekleştirilen bu ameliyat hastanede bir ilk olma özelliğine sahip oldu.
 
Ameliyat  ile ilgili Op.Dr.Mehmet Erkan Kaplama, açıklamalar da bulundu. Kaplama, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
 
‘’Gözyaşı kesesi ve gözyaşı kanalları, salgılanan gözyaşını burun boşluğuna ulaştırırlar. Bu kanalların çeşitli nedenlerle tıkanması "epifora" adı verilen göz sulanması ve çapaklanma sorununa yol açar. Gözyaşı kanalları tıkalı olan hastaların en çok rahatsız olduğu endikasyon göz yaşının devamlı olarak dışarı akmasıdır.
Eksternal (açık) yöntem uzun yıllardır uygulanan klasik bir operasyondur. Ancak teknolojideki hızlı gelişmenin tıbba kazandırdığı endoskoplar internal (kapalı) yöntemi bir seçenek olarak ortaya çıkarmıştır.
Bu ameliyat yönteminde de geçici olarak silikon tüpler yerleştirilir. Hasta bakım ve takipleri önceki yöntem ile aynıdır. Bu silikon tüpler operasyondan 6-8 ay sonra alınır.
 
Endoskopik Cerrahinin (Kapalı Ameliyat) avantajları:
1.  Cilt kesisi yapılmaması nedeniyle dışta bir operasyon izi olmaz.
2.  Gözyaşı kesesine sınırlı bir müdahalede bulunulduğu için kesenin pompa fonksiyonu bozulmaz.
3.  Operasyon süresi daha kısadır.
 
Endoskopik DSR (Kapalı Gözyaşı Kesesi Cerrahisi) ameliyatı ile tekrar sağlığına kavuşan Hastamızı 24 saat içerisinde taburcu ettik.
 
Hastanemiz modern sağlık ekipmanları ile donatılmış sürekli gelişmeyi öngören tecrübeli, genç ve dinamik hekim kadrosuyla bölge halkına tam teşekküllü sağlık hizmeti vermektedir.
Şanlıurfalı vatandaşlarımızın il dışında ki büyük merkezlere gitmelerine gerek yok. Bu tür özellikli cerrahi tecrübe ve teknolojik ekipman gerektiren operasyonları Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi olarak başarılı bir şekilde uygulayabilmekteyiz’’ dedi.