Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi büyük amfi salonunda, Sağlıkta Pozitif Düşünce Kulübünün girişimleriyle düzenlenen panele Rektör Vekili Prof. Dr. Şerafettin Çelik, Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ercan Yeni, Hastane Başmüdürü Abdullah Göçmez, Tıp Fakültesi öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yrd. Doç. Mehmet Asoğlu, Öğretim görevlisi Sabahattin Yaşar ve öğretim görevlisi Salih Hartavioğlu’nın panelist olarak katıldığı program İlahiyat Fakültesi Türk Dini Musiki bölümü hocası Doç. Dr. Hüseyin Akpınar’ın ney dinletisiyle başladı.

Panelin açılışında söz alan Rektör Vekili Prof. Dr. Şerafettin Çelik; “Sağlıkta pozitif düşünce sınırlı düşüncedir. Sağlıklı düşünce fikrine sadece sağlık açısında bakmamalıyız. Hayatın her alanında pozitif düşünceyi önemsemeliyiz. Biz biliyoruz ki güzel görmek lazım. Güzel düşünmek lazım. Bunun da anlamı pozitif düşünmeyle olur. Bu şekilde biz hayata bakarsak hayat akışımız çok daha güzel olur. Pozitif düşünce sağlık açısında tedavi edici özelliği olması bakımında çok daha önemlidir” diyerek pozitif düşüncenin maddi hastalıkların yanında manevi hastalıkların da tedavi edilmesinde de önemli bir yeri olduğu artık bilinen bir gerçektir dedi.

Açılış konuşmasının ardından panele geçildi.

Panelde görevlisi Salih Hartavioğlu Sağlıkta pozitif düşüncenin öneminden bahsetti. Pozitif düşüncenin tedavi edici özelliklerini örnekleriyle anlattı.

Öğretim görevlisi Sabahattin Yaşar, hayatı pozitif anlama ve yaşama konusunda bir sunum yaparken, Yrd. Doç. Mehmet Asoğlu ise stresten ve stresle başetmenin yöntemlerinden bahsetti. Panelde son olarak Doç. Dr. Hüseyin Akpınar musiki ve sağlık konusunda katılımcılara bilgi verdi.