Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa Doğuştan Hidrosefali beynine şant uygulanan ve Sağ Kalça Displazisi  Hastalığı (Sağ Kalça Çıkığı) olan 6 yaşındaki Esma Nur ÇOBAN isimli çocuk hasta DEGA OSTEOTOMİSİ İLE RADİKAL REDÜKSİYON ile  başarılı bir şekilde ameliyat edilip sağlığına kavuşturuldu.
 
Konu ile ilgili Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op.Dr.Kemal YÜCE açıklama yaptı.
 
Yüce açıklamasıında şu ifadelere yer verdi;
 
‘’Doğuştan Hidrosefali hastalığı olan ve bu nedenle beynine şant uygulanan 6 yaşındaki Esma Nur ÇOBAN isimli çocuk hasta yürüme bozukluğu,aksama ,bacaklarını açamama şikayetleri ile bir çok sağlık kuruluşuna müracaat etmiş ancak tedavisinin Şanlıurfa’da mümkün olmadığı söylenerek ancak il dışındaki büyük merkezlerde tedavi edilebileceği söylenmiş.
 
Hastanemiz Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniğimize yürüme bozukluğu,aksama ,bacaklarını açamama şikayetleri ile müracaat eden 6 yaşındaki Esma Nur ÇOBAN isimli çocuk hasta ya yapılan muayene ve tetkikler neticesinde hasta da sağ kalça çıkığı tespit edilerek hasta yakınlarına ortalama 2 saat süren bir operasyon (Dega Osteotomisi İle Radikal Redüksiyon) ile çocuğun sağlığına kavuşabileceği anlatılıp hasta yakınlarının onayı alındıktan sonra ameliyat hazırlıkları ve resmi işlemler  başlatıldı.
 
Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op.Dr.Kemal YÜCE yönetimindeki cerrahi ekip 6 yaşındaki Esma Nur ÇOBAN isimli çocuk hastaya ortalama 2 saat süren Dega Osteotomisi İle Radikal Redüksiyon işlemini başarılı bir operasyon ile uygulayarak sağlığına kavuşturdu.
Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Ortopedi ve Travmatoloji kliniğimizde ben ve diğer tüm hekim arkadaşlarım hemen hemen her türlü teknolojik ekipman ve cerrahi tecrübe gerektiren operasyonları başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmekteyiz.
 
Şanlıurfa’lı vatandaşlarımızdan ricam o dur ki bu ameliyat ,bu işlem Şanlıurfa’da yapılamıyor vs.gibi sözlere itibar etmeyin ve bize uğramadan asla il dışındaki merkezlere müracaat etmeyin dedi.
 
6 yaşındaki Esma Nur ÇOBAN isimli çocuk hastanın Annesi Halise ÇOBAN ise ‘’Şanlıurfa’daki birçok hastaneye müracaat ettik. Doktorlar yapılacak operasyonun çok riskli vede zor olduğunu bu nedenle çocuğumuzu ameliyat edemeyeceklerini belirterek cerrahi tecrübe ve teknolojik ekipman gerektiren bu ameliyatın Şanlıurfa da yapılamayacağını çocuğumuzu il dışında daha ileri bir merkezde tedavi ettirmemizi tavsiye ettiler. Doktorlar Şanlıurfa’da ameliyatınızı yapamayız dediğinde dünyam karardı.Bir Anne olarak bir an çocuğumun ömür boyu sakat kalacağını ve hiçbir zaman sağlığına kavuşamayacağını düşündüm. Ailemle birlikte Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat ettik burada Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op.Dr.Kemal YÜCE hocamız çocuğumun ameliyatını yapabiliriz dediğinde dünyalar benim oldu. Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op.Dr.Kemal YÜCE hocamızdan Allah razı olsun çocuğuma çok iyi baktı ve tedavisini en iyi şekilde yaparak sağlığına kavuşturdu.Başta hastane yönetimi olmak üzere tüm çalışan personele teşekkür ediyorum dedi.