Seminere  Hastane  Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Altay ve hastane çalışanları katıldı.

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Endokrin bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Eren, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de her 7 erişkinden birinin diyabet hastası olduğunu belirten Prof. Dr. Eren ”Diyabet ya da şeker hastalığı sinsi başlangıçlı, süregen ve ilerleyici bir hastalıktır. Ülkemizde her 7 erişkinden 1’nin diyabet hastalığına sahiptir. Diyabet başlangıcı ile tanısı arasında bazen birkaç yıl geçebilmektedir. Ülkemiz diyabet oranı yüksek olduğundan 45 yaşından sonra mutlaka diyabet taraması yapılması gerekmektedir. Ailesinde şeker hastalığı olanlar ya da ağız kuruluğu, halsizlik, çok su içme, sık idrara çıkma gibi şikayetleri olanlar daha erken yaşta kan şekerini ölçtürmeleri gerekmektedir.” dedi.

Prof. Dr. Mehmet  Ali Eren ‘Dünya Diyabet Günü’ kapsamında, diyabeti erken tanımanın önemine vurgu yaparak “Diyabet hastalığı ne kadar erken tanınırsa uzun dönem olumsuz etkilerinden korunmak o kadar mümkün olabilmektedir. Hastalarımızın bir kısmında henüz yeni tanı koyulduğunda göz, sinir ve böbreklerin etkilenmiş olduğunu görüyoruz. Bu durum tamamen tanının gecikmesi ile ilgilidir. Bu nedenle toplumun şeker hastalığının önemi konusunda duyarlı olması gerekmektedir. Ayrıca tanı ne kadar erken konulursa ve tedaviye erken başlanırsa, hastalığın ilerlemesi o derece yavaş olmakta ve durdurulabilmektedir.” diye konuştu.

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Altay ise “Dünya Diyabet Günü kapsamında verilen seminer verimli geçti. Hastane çalışanları Diyabet konusunda ki tüm sorulara cevap oldu aslında. Hocamıza çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Toplantı sonunda Prof. Dr. Akif Altay, teşekkür belgesini Prof. Dr. Mehmet Ali Eren’e takdim etti.