Şanlıurfa’da 11 vaka olduğunu hatırlatan Aydınlık, “koronavirüs maalesef ülkemizde de hızla artış göstermeye başlamış, bununla beraber şehrimizde de 11 vaka bulunduğu bizatihi Sağlık Bakanı tarafından açıklanmıştır. Bırakın milletvekilliğini bir vatandaş olarak merak ediyorum: ‘Şanlıurfa’da koronavirüs testi neden yapılmıyor?’ Şuan için Şanlıurfa’da koronavirüs nedeniyle bir vefat olmamıştır; ancak bu olmayacağı anlamına gelmemektedir. O nedenle vakit çok kısıtlı, durum çok ciddidir” dedi.

SESİ SOLUĞU ÇIKMAYANLARA SİTEM EDİYORUM

Görevi nedeniyle zor şartlarda hizmet veren sağlık çalışanlarına teşekkür eden Aydınlık, “salgın nedeniyle ilk günden bu yana gecesini gündüzüne katan her bir sağlık emekçisine bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum; ancak bu noktada çaba harcaması gereken Şanlıurfalı yöneticilere, Şanlıurfa’nın önemsenmemesine sesini soluğunu çıkartmayanlara da sitem ediyorum” diyerek sözlerine devam etti.

GAZİANTEP DİYARBAKIR VE ADIYAMANA MUHTAÇ EDİLDİK

Tanı testlerinin Gaziantep, Diyarbakır ve Adıyaman’da yapıldığını ifade eden Aydınlık, “şehrimizden bugüne kadar iktidar partisine verilen desteğe karşılık yeterli hizmetin şehrimize verilmediğini düşünüyorum. Böylesi önemli bir günde, son nüfus sayımına göre 2,5 milyona (sığınmacılar dahil) yakın nüfusa sahip Şanlıurfa’mızda COVID-19 doğrulama testinin (PCR) bulunmaması ve yine Gaziantep, Diyarbakır ve Adıyaman’a muhtaç bırakılmamızı asla ve asla kabul etmiyorum.

Sayısısal olarak bizden daha az vakası olan ve nüfus/vaka istatistiklerinde aynı oranda olduğumuz Mersin’de dahi “yetkilendirilmiş COVID-19 tanı laboratuvarı “ vardır. İktidar partisi milletvekillerimize soruyorum: Şanlıurfa’ya bugün bu hizmeti getirmeyecekseniz ne diye o koltuklarınızda oturuyorsunuz?

GEÇ KALINAN HER SANİYE HEMŞEHRİLERİM İÇİN KAYIPTIR

Erken tanının önemine ve sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğine vurgu yapan Aydınlık “kızgınlığım memleketime hizmet getirilmemesindendir, kimsenin şahsına bir sözüm yoktur; ancak milletin vekili olduysak üzerimize düşen her görevi fazlasıyla yapmak boynumuzun borcudur. Muhalefet partisinin bir milletvekili olarak benim üzerime düşen görevler bellidir, iktidar milletvekillerinin üzerine düşen görevler bellidir. Geç kalınan her saniye Şanlıurfalı hemşehrilerim için kayıptır” diyerek sözlerini noktaladı.