4 ayda bir yayınlanması planlanan derginin ilk sayısına önsöz yazan 27. Bölge Şanlıurfa Eczacı Odası Başkanı Ecz. Süleyman Açar, “On dört yıllık uzun bir aradan sonra Şanlıurfa Eczacı Odası’nın resmi yayın organı Pharmagap’ı yeniden sizlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Mesleğe ilk başladığım yıllarda tanıştığım Pharmagap, amatör bir ruhla hazırlanmış fakat ihtiva ettiği mesleki ve kültürel içerikler bakımından her sayfası dolu dolu bir yayın organı idi. Hızla değişen dünyanın odak merkezinde olan bir ülkede yaşıyoruz. Bu baş döndürücü değişimin mesleğimize yansıması kaçınılmaz olacaktır. Bunun haricinde mezun olacak eczacılarımızın istihdamı, geçtiğimiz yıl yayınlanan fakat sonuçlarını henüz kimsenin kestiremediği alternatif geri ödeme yönetmeliği, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun gündeme aldığı reçetesiz ilaç satışı, beşeri ilaç dışındaki ürün gruplarında eczanelerin gün geçtikçe kan kaybetmesi ve pazarı başka aktörlere kaptırma tehlikesi gibi sayısını daha da arttırabileceğimiz örnek sorunlarımız mevcut” dedi.

“En interaktif Eczacı Odasıyız”

Şanlıurfa Eczacı Odası yönetim kurulu olarak seçildikleri ilk günden itibaren eczacı odasını sadece işi olanların değil, tüm eczacıların günün her saatinde uğradığı bir cazibe merkezi haline getirmeye çalıştıklarını anlatan Oda Başkanı Ecz. Açar şunları söyledi: “Komisyonlara tam özerklik vererek üyelerimize hem mesleki sorumluluk hem aidiyet duygusu kazandırmak istiyoruz. Öte yandan hemen hemen 4 yıldır Türkiye tüm üyelerimizin dahil olduğu odamızın whatsapp ve sosyal medya grupları mevcut. Bu gruplarda hem meslektaşlarımızın kaynaşmasına ve yardımlaşmasına vesile oluyor hem de meslektaşlarımızın görüş ve eleştirileri sayesinde sorunlarımızın çok kısa sürede tespit edebiliyoruz. Bu hususta belki de Türkiye’deki en interaktif Eczacı Odası olduğumuzu gururla ifade etmeliyim. Pharmagap’ın örgütsel gücümüz ve birlikteliğimiz için yeni bir kilometre taşı olmasını temenni ediyorum.”

Şanlıurfa Eczacı Odası 36 yaşında

Derginin Yayın Koordinatörü Ecz. Yusuf Kürkçüoğlu da derginin yayın hayatına geçmesi ile ilgili şunları söyledi: “1982 yılında kurulan ve ilk Başkanlığı’nı Ecz. Neşet Uçkan’ın yaptığı Şanlıurfa Eczacı Odası bugün 36 yaşında. Şanlıurfa Eczacı Odası Başkanı Sayın Süleyman Açar’a ve Ecz. Ali Erdem’e Pharmagap’ı yeniden yayın hayatına geçirdiği için tüm meslektaşlarım adına teşekkür ederim. Dergimizin baskı masraflarını üstlenen eczacı dostu, Urfa sevdalısı Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ecz. Berat Beran’a teşekkürü bir borç biliriz. Dergimiz umarım beğenilir. Ecz. Fazilet Bal kardeşimizin gayretleriyle tüm yazılar toplandı. Birbirinden değerli isimler köşe yazdı dergimize. İlk sayımızda köşe yazıları yer alan isimler şöyle oldu; İVEK Başkanı Dr. Mahmut Tokaç, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Dr. A. Cihat Kürkçüoğlu, Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tarkan Bir, Altınbaş Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Doç. Dr. Buket Aksu, TEB Eczacılık Akademisi Başkanı ve Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Botanik Yazılım’dan Tansel Korkmaz, Uzm. Ecz. Fatih Karataş, Ecz. Vahit Gözoğlu, Ecz. Ömer Alpan, Betül Şahin, Doç. Dr. Halil Tekiner ve Şaibe Demir. Eczacılarımızdan bir sonraki sayımıza yazılarını şimdiden bekliyoruz.”