Şanlıurfa’da 2016 yılında temeli atılan 1700 yataklı devlet hastanesinde inşaat çalışması hala başlamadı.

Birçok ilde şehir hastanelerinin açılışları gerçekleştirilirken, 2015 yılında temeli atılan 1700 yataklı hastane projesinin iptal edildiği iddia edildi.

Sırrın’da, yap/işlet/devret modeli ile temeli atılan fakat çalışmaların hala başlamadığı 1700 yataklı devlet hastanesiyle ilgili MEDYAURFA.COM editörlerinin edindiği bilgilere göre projede değişiklik yapıldı.

Kentte şehir hastanesinin inşaatını yapacak olan YDA Sağlık firmasının Kayseri ve Konya şehir hastanelerini  de yaptığı öğrenilirken, bu iki ildeki projelerde sıkıntıların meydana geldiği, Şanlıurfa’da da aynı sıkıntıların yaşanmaması nedeniyle proje değişikliğinin yapıldığı edinilen bilgiler arasında yer aldı. 

Yapılan proje değişikliğinin Sağlık Bakanlığında onay beklediğini, yapımı ile ilgili ise henüz bir gelişmenin yaşanmadığı da belirtildi. Vatandaşların şehir hastanesinin bir an önce tamamlanması gerektiğini, kentteki hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle birçok insanın mağduriyet yaşadığını, Şanlıurfa'ya verilen hastane sözünün yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. 

Hastane ile ilgili bilgiler…

Şanlıurfa Sağlık Yerleşkesi; Uygulama proje alanı 436.172 m2 olup, 520 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi, 600 yataklı kadın doğum ve çocuk, 200 yataklı kalp-damar, 200 yataklı onkoloji, 100 yataklı rehabilitasyon ve 80 yataklı psikiyatri hastanesi olmak üzere toplam 1.700 yataklı bir şehir hastanesidir. 

MEDYAURFA.COM

Proje görselleri...