2016/7  KPSS ile Şanlıurfa’ya 264 yardımcı sağlık personeli atandı

2016/6 kpss ile 15 mart 2017 tarihinde Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği emrinde 248 yardımcı sağlık personeli göreve başlamıştı.

Sağlık Bakanlığı tarafından  Şanlıurfa’ya 128 hemşire, 22 ebe nin aralarında bulunduğu 264 yardımcı sağlık personeli ataması yapıldı.

Böylelikle Sağlık Bakanlığının Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreterliğine bağlı hastanelerde çalışmak üzere aralarında 279 hemşire 62 ebe nin bulunduğu 512 yardımcı sağlık personeli atanmış oldu.

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz Dr.M. Cihan Ekmen konuyla ilgili yaptığı açıklama da “Sağlık Bakanlığınıza Şanlıurfa’daki yardımcı sağlık personeli eksikliğini dile getirerek, ilimizin ihtiyaçları bildirerek aralarında bir çok ilde bulunmayan Elektronörofizyoloji,iş ve uğraşı terapisi, çocuk gelişimci gibi branşların aralarında bulunan ve ilimizde yeni açılan hastaneler, KHK ile Genel sekreterliğimize bağlanan hastanelerde önemli ihtiyaç duyduğumuz bu ay içerisinde atanan 279 hemşire,62 ebe ile beraber toplam 512 sağlık personelinin ilimize atanması sağlık çalışanlarını sevindirmiştir. İlgilerinden sağlık bakanlığımıza teşekkür ediyorum”dedi