Nisan ayında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, filyasyon oranında 81 il içerisinde en düşük ilin Şanlıurfa olduğunu açıkladı. Verilerin bilgisayara geç girilmesi nedeniyle Şanlıurfa’nın filyasyonda en düşük olarak gözüktüğü iddia edilirken, Sağlık Müdürü Opr. Dr. Emre Erkuş bu akşam sevindirici bir bilgi verdi.

Sağlık Müdürü Erkuş ‘’Dinamik bir sürecin yürütüldüğü Filyasyonda, tüm zorluklara karşın %100 olan başarı grafigimiz, sıcak günlerde tulumun içerisinde özveriyle çalışan Halk Sağlığı ve Ilçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerimizin gayretleriyledir’’ dedi. 

Urfa Hizmet.com - Şanlıurfa Haber - Şanlıurfa Spor - Urfa

Erkuş, açıklamasında koronavirüs ile mücadelede ikinci aşamanın kontrollü sosyal hayat olduğunu belirterek maske kullanımının ihmal edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

FİLYASYON NEDİR?

Filyasyon kelimesi tıpta hastalığın kaynağını bulmak anlamına gelmektedir. Özellikle bulaşıcı hastalıklarda yapılan hastalığın ilk ortaya çıkış nedenini bulmak için yapılan çalışma anlamına gelmektedir.

Filyasyon, herhangi bir bulaşıcı hastalığın hangi sebeplerden ötürü kaynaklandığının tespit edilmesi işlemine verilen isimdir. Başka bir deyişle kaynak arama çalışmasıdır. Bu çalışmalar neticesinde tehlikenin hala devam edip etmediği ve başka insanların risk altında olup olmadığı gibi önemli bilgiler elde edilebilmektedir.

Filyasyon çalışmaları bulaşıcı hastalıklar mücadele etmede çok önemlidir.