Siverek Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Siverek Şube Başkanı Sefer Şanateş, sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle hizmet verdiğini ancak sağlıkta dönüşümün mimarı olan sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldıklarını söyledi.

Siverek Devlet Hastanesine gelen bir hasta yakını tarafından Akçal'ın geçen hafta saldırıya maruz kaldığını hatırlatan Şanateş, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kabul edilemez bulduklarını ifade etti.

Hastanelerdeki güvenlik önlemlerinin artırılmasını isteyen Şanateş, şunları kaydetti:

"Sağlık-Sen olarak bir kez daha bu menfur saldırıyı esefle ve nefretle kınıyoruz. Saldırının fail veya failleri hakkında hukukun aktif olarak harekete geçirilmesi gerekiyor. Siverek Sağlık-Sen olarak adli ve idari soruşturmaların takipçisi olacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz. Bu tür şiddet ve yıldırıma politikalarını ahlak ve değerlerimizle örtüşmediğini her alanda şiddetin karşısında olduğumuzu belirtiyor, bu tür çirkin olayların benzerlerinin bir daha yaşanmaması için sağlık çalışanı olarak en büyük dileğimizdir." 

Saldırıya maruz kalan Akçal ise görevinin başında olduğunu ifade ederek, benzer saldırıların halka hizmetini engelleyemeyeceğini vurguladı.

Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.