Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde hastane acilinde bekleyen bir hastanın kalp krizi geçirdiğini fark eden kadın güvenlik görevlisinin dikkati, hayat kurtardı.

Şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Siverek Devlet Hastanesi'ne başvuran İsmail Ülüm'ün hastane girişindeyken durumundan şüphelenerek yanına giden güvenlik görevlisi Ferda Özkan, Ülüm'ün fenalaştığını fark etti. 

Özkan'ın önce acil servise ardından kardiyoloji polikliniğine götürdüğü Ülüm'ün, kalp krizi geçirdiği doktor muayenesiyle ortaya çıktı.

Acil bölümünde yapılan müdahalenin ardından 112 Acil Sağlık ekiplerince Şanlıurfa'ya kaldırılan Ülüm'ün damarlarına beş stent takıldığı ve kısa süre sonra da ameliyata alınacağı öğrenildi. 

Olaya ilişkin gazetecilere açıklama yapan güvenlik görevlisi Ferda Özkan, Ülüm'ün durumunu hastane kapısında fark ettiğini söyledi.

İnsanlık vazifesini yerine getirdiğini belirten Özkan, "Çok ağrılı olarak gördüm ve renginin morarmış olduğunu fark ettim. Acil servis çok kalabalıktı, kendisine şikayetlerini sordum. Midesinin ağrıdığını, konuşurken nefesinin kesildiğini ve soğuk terlediğini söyledi. Durumu acil servis doktoruna ilettim ve ardından kardiyolojine servisine götürdüm." dedi.

Hastanın konuşurken ve yürürken zorlandığını anlatan Özkan, "Doktorumuz muayene sırasında 'Kalp krizi geçiriyor' dedi. Hemen gerekli tetkikleri yaptı ve o sırada da ambulans istedi. Daha sonra da hastamız sevk edildi." dedi. 

Güvenlik görevlisi olmanın sadece sorumluluğu altındaki bölgede dolaşmak anlamına gelmediğini ifade eden Özkan, duyarlı ve bilinçli davranmanın her zaman büyük önem taşıdığını vurguladı.

Öte yandan yaşananlar hastanenin güvenlik kamerası görüntülerine de yansıdı.