İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Suruç Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Tarık Açıkgöz, ilçenin kırsal mahallelerindeki öğrenciler için ücretsiz sağlık taraması uygulaması başlattı.

Açıkgöz, yaklaşık 3 ay önce yapılan görevlendirme sayesinde hizmetlerin yoğun bir şekilde sürdüğü Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde cadde ve sokaklardaki fen işlerinin yanı sıra sosyal hizmetlere de ağırlık veriyor.

Vatandaşı hak ettiği hizmetle buluşturmak isteyen belediye, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Kaymakamlık işbirliğiyle ilçe kırsalındaki mahallerdeki öğrenciler için gönüllü doktorların desteğiyle "Sağlıklı yaşıyorum çünkü bilinçliyim" sloganıyla sağlık hizmeti vermeye başladı.

Bu kapsamda öğrenciler, ilk defa kapsamlı olarak diş ve göz konusunda tedavi olma imkanına kavuşuyor.

Bostancılar Mahallesi'ndeki ilk sağlık taramasıyla başlayan uygulama sayesinde, her hafta bir mahallede mobil sağlık aracıyla verilecek hizmetle binlerce öğrencinin sağlık kontrolünden geçirilmesi hedefleniyor.

Açıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeye her türlü hizmeti ulaştırmak için ekibiyle mücadele ettiğini söyledi.

İnsan sağlığının büyük önem taşıdığını ifade eden Açıkgöz, "Bu yıl insan sağlığı açısından çok önemli bir çalışmayı başlattık. Bu çalışma sayesinde sağlık sorunu yaşayan ulaşamadığımız geleceğimizin teminatı hiçbir öğrenci kalmayacak. Bizlere destek veren tüm kuruluşlara ve özellikle sağlık ekiplerimize teşekkür ediyorum. Sağlık hizmetimiz belli bir program dahilinde devam edecektir." dedi. 

Uzun süredir diş ağrısı çektiğini belirten 7. sınıf öğrencisi Sevda Çelik de hizmetler için ilgililere teşekkür etti.