Normalde göbek çevresinden açılan 3 delikle gerçekleştirilen Apandisit ameliyatı, Tek Delikten Laparaskopik Cerrahi Yöntemi ile gerçekleştirildi.
 
Op. Dr. Mehmet Ali Gök, günümüz cerrahlarının artık vücuda en az hasar veren ve en az iz bırakan ameliyat tekniklerini tercih ettiğine dikkat çekti.
 
Gök, bu tür ameliyatların vücutta az hasar bıraktığını belirterek, buna bağlı olarak ameliyat sonrası ağrının çok daha az olduğunu ve ameliyat izinin göbek içinde saklanması nedeniyle ameliyat izinin görülmediğini, bunun da estetik açıdan büyük bir avantaj olduğunu ifade etti. Ayrıca bu tür ameliyatlarda yara yerinin daha sonraları fitık olma riskinin daha düşük olması tercih edilme nedenlerinden bir tanesi olduğunu vurguladı.
 
Minimal invaziv olarak uygulanan ve neştersiz ameliyat konforu yaşatan bu ameliyat yöntemi, diğer cerrahi operasyonlara göre daha az ağrı ve hastanede daha kısa süre kalma imkânı sağlıyor. Son zamanlarda kapalı cerrahinin giderek yaygınlaştığını vurgulayan Op. Dr. Mehmet Ali GÖK; SILS (Tek Delikten Laparaskopik Cerrahi) yönteminin ülkemizde bir kaç merkezde gerçekleştirildiğini artık Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
 
Uzman hekimlerimiz tarafından ameliyat kararı alındıktan sonra hastanın genel durumu bir bütün olarak değerlendirip en uygun ve en güvenli ameliyat tekniğine karar verilip ameliyat edilir.
 
SILS (Tek Delikten Laparaskopik Cerrahi) yönteminin her apandisit hastasına uygulanmaması gerektiğini de ifade eden Op. Dr. Mehmet Ali GÖK, patlamış apandisitlerde bu yöntemi denemenin riskli olabilecegini ancak tecrübeli kişilerin  bu yöntemi başarıyla uygulayabileceklerini söyledi.
 
Klasik açık ameliyatlar başta olmak üzere Klasik Laparoskopik (üç delikli) veya SILS (Tek Delikten Laparaskopik Cerrahi) yöntemi hastanemizde alanında uzman hekimler tarafından hemen her türlü hastalığın cerrahi tedavisinde güvenle uygulanabilmektedir dedi.