COVİD-19 tanısı için Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmesi tamamlanan Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı Prof. Dr. Fadile Yıldız Zeyrek yönetiminde PCR testlerini çalışmaya başladı. 

Konu ile ilgili konuşan Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fadile Yıldız; “Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarının, COVİD-19 tanısına yönelik olarak günlük 500 PCR testi çalışma kapasitesine sahip olduğunu, PCR tanı laboratuvarında hızlı sonuç vermek için büyük bir titizlikle çalışmaya başlandığını, Şanlıurfa il merkezinden ve İlçelerinden gelen hasta numunelerinin aynı gün içerisinde tüm testlerinin tamamlanarak sonuca ulaştırıldığı, aynı anda vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Covid-19 dışındaki hastalıklarının tanı ve tedavisi için diğer test çalışmalarının da devam ettiğini” ifade etti.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Başhekimi Dr. Ahmet Güzelçiçek ise “Hastanemiz Mikrobiyoloji Laboratuvarının Sağlık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa’da koronavirüs PCR testleri için yetkilendirilen ikinci laboratuvar olduğunu, böylelikle daha çok sayıda Şanlıurfalının test yapmasının mümkün olacaktır. Bu hizmeti Şanlıurfalı hemşerilerimize sunmamızı sağlayan emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Kısa sürede laboratuvarımızı kurduk. Tam kapasite çalışmaya başladık” ifadelerini kullandı.

MEDYAURFA.COM

İLGİLİ HABER

ŞANLIURFA'DA KORONAVİRÜSÜN VAKALARININ ARTIŞ NEDENLERİ