Sağlık Bakanlığı tarafından Viranşehir Devlet Hastanesine 7 hekim atandı.

Devlet Hastanesi Başhekimi İlhan Erkan, yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından yapılan yeni atamalarla hastanelerine anesteziyoloji, çocuk sağlığı ve hastalıkları, genel cerahhi, kardiyoloji, kulak burun boğaz, ruh sağlığı ve hastalıkları ile üroloji branşlarda 7 hekimin görevlendirildiğini belirtti. 

Atanan hekimlerden birin göreve başladığını diğerlerinin de birkaç gün sonra başlayacağını ifade eden Erkan, hekim atamalarının yanı sıra 10 ebe, 12 hemşire, 3 laboratuvar, 3 röntgen, 1 çevre sağlığı ve 3 anestezi teknisyeninin de atamasının yapıldığını kaydetti. 

Erkan, yeni atanan hekimlerin göreve başlamasıyla hastanede hekim açığının en aza ineceğini diye getirerek, şunları söyledi: 

"Amacımız hastanemizi koşullar çerçevesinde, gerek doktor ve personel gerekse tıbbi araç ve gereç açısından tam donanımlı hale getirmek, hastalarımızın tedavilerinin herhangi bir hastaneye gönderilmeden hastanemizde başlayıp yine hastanemizde bitirilmesini sağlamaktır. 200 yataklı hastanemizde yeni yapılan doktor atamalarıyla vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli sağlık hizmeti vermeye başlayacağız. Anestezi ve diğer branşlardaki hekimlerin atanmasıyla ameliyathanemizde yapılacak ameliyatlarla vatandaşlarımızın ilçe ya da il dışındaki hastanelere sevkleri azaltmış olacağız. Yeni atanan doktor arkadaşlarımıza başarılar diliyorum."