Şanlıurfa'da Karaköprü İlçesine Bağlı İlhan Kırsal Mahallesi'nde 'Badem Hasadı Günü' düzenlendi.
Şanlıurfa'da yeni yaygınlaşmaya başlayan badem üretimi için düzenlenen 'Badem Hasadı Günü'ne Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin yanı sıra, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Karaköprü İlçe Kaymakamı Mustafa Kutlu, Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve vatandaşlar katıldı.
Programda konuşma yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü'de badem hasadı yapılmasının kendisini gururlandırdığını ifade ederken; arpa, buğday gibi ürünlerden sonra farklı ürünlerin yetiştirilmesinin öneminden bahsetti.
Başkan Baydilli, "Şanlıurfa'da tarımsal üretim deyince yoğunlukla arpa, buğday, mercimek ve fıstık gelir. 90'lı yıllardan sonra da suyun gelmesiyle pamuk ve mısır da buna eklendi. Tabi Güneydoğu Anadolu Projesi için bunlar yetmez. Bugün burada badem hasadı yapılması da bizi gerçekten mutlu etti. bu bölgede ürün çeşitliliği anlamında her alanda öncü olmamız gerekir. Buradan çiftçimiz Mehmet Cevheri'ye böyle bir girişimde bulunduğu için teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'mızın badem üretiminde de ön sıralarda yer alması için kendisi ön ayak oldu. Bölgemizde tarımsal ürün çeşitliliğinin artmasını diliyorum" diye konuştu.
Program sonunda davetliler badem ürünü ve yetiştirilmesi ile ilgili ziraat mühendisinden bilgi alıp hasat edilen bademleri inceledi.