Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Güney Caddesi üzerinde bulunan AK Parti ilçe binasında düzenlenen bayramlaşmaya Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, İlçe Başkanı İlhan çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Hatipoğlu, Belediye başkan yardımcıları ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Bayramlaşmaya katılan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Milletvekili Gülpınar ‘Milletçe büyük bir fitne ve fesattın içinde bulunduklarını ve bunu da ancak birlik ve beraberlik içerisinde ötesinden gelebileceklerine’ dikkat çekerek şunları söyledi; “ Bu son zamanlarda milletçe çok farklı gelişmeler yaşadık, farklı şeylerle karşılaştık, fitne ve fesatlar yaşadık ama millet olarak tüm bu fitne ve fesatları birlik ve beraberliğimizle atlattık. Bizler bu fitne ve fesatlara dikkat etmezsek henüz geçmemiş olan darbenin ve darbecilere yeni zeminler hazırlanmış olacağız.

Burada bize düşen bir Müslüman olarak ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmamız lazım” dedi

Fitne ve fesat çıkaranların münafıklık yaptıklarına dikkat çeken Gülpınar; ”Bu dönemde münafıklık tavan yapmış durumda, kendini gizleyen iki tarafa da yaranmaya çalışan hangi tarafta olduğu belli olmayan ama daha çok Müslümanın karşısında hareket eden onlara karşı taraf tutan insanlardır var, bu inşalara son derece dikkat etmemiz gerekiyor, çünkü bunların amacı birlik ve beraberliğimizi bozup, aramıza bir kaos yaratmaktır”

‘Tank ve toplarla muvaffak olmayan zihniyetin, çok kolay bir şekilde bizi birbirimize düşürerek amaçlarına ulaşabileceklerini’ belirten Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar sözlerine şöyle devam etti”  Bugün birlik ve beraberliğimiz sayesinde bu halkı deviremeyen bu halkın karşısında tankıyla topuyla tüfeğiyle muvaffak olamayan zihniyet ama çok rahat bir şekilde birlik ve beraberliğimizi bozup bizi birbirimize düşürebilir. Biz burada eğer uyanık olmazsak, oynanan oyunun farkına varmazsak, acaba bize bir şey düşer mi diye ufak tefek makam mevki hesaplarına girerek bu iç bünyeyi dağıtırsak, birlik ve beraberliğimize yönelik harekette bulunursak, işte darbeciler o zaman muvaffak olur. Tankla, tüfekle, topla gelen birkaç senede gider ama fitne fesatla, yani bizi birbirimize düşürerek başa gelen bir hareket çok uzun bir şekilde hüküm sürer. Bundan dolayı tüm vatandaşlardan ricam birlik ve beraberliğimize zarar verecek hareketlerden kaçınmalarıdır” dedi.

Gülpınar’ın konuşmalarından sonra bayramlaşmaya geçildi