Düğün öncesi evde gerçekleştirilen nikah töreninde, Medyaurfa.Com Genel Müdürü Nedim Atilla, Şanlıurfa’nın tanınmış müteahhitlerinden Hanif Arıkan’ın kızı Gülsüm Arıkan ile hayatını birleştirdi. Düğün öncesi kıyılan nikahta genç çiftin nikahını Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci kıydı. İki aile yakınlarının katıldığı nikah töreninde, Nedim Atilla ve Gülsüm Arıkan’ın resmi nikah şahitliklerini; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Akyürek, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptı. Çiftçin dini nikahlarını ise İl Müftüsü İhsan Açık kıydı. Nikah töreninde bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, aile ortamında bir ailenin kurulduğunu söyledi.

Bakan Çelik: Birlikte bahtiyar ve ihtiyar olsunlar.

Bakan Çelik genç çifte birlikte bahtiyar ve ihtiyar olmaları temennisinde bulundu. Çelik ‘Gülsüm ve Nedim’in bu mutlu gecelerinde, onları yalnız bırakmadıkları için her iki aile adına sizlere teşekkür ediyorum. Arıkan ve Atilla aileleri için bu nikah merasiminin hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. En kötü günleri bu an gibi olsun. Allah acı bir anı, kederli bir anı göstermesin. Ömür boyu bahtiyar olsunlar. Birlikte ihtiyar olsunlar. Aile cüzdanını birlikte muhafaza etsinler. Saygı ve sevgi içerisinde bu fani dünya da tatsızlıklara yer yok anlayışı ile yollarına devam etsinler.’ Dedi.  

Milletvekili Gülpınar: Avrupa Birliğine de uygun.

TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’da nikah töreninde duygularını dile getirdi. Gülpınar konuşması ile katılımcılara tebessüm ettirdi. Gülpınar ‘Nedim kardeşimizin küçüklüğünü biliyorum. Bu güzel günü görmek ve kendisiyle bir arada olmak bizi mutlu etti. Çok güzel bir nikah oldu. Kanuna uygun, şeriata uygun. Bizim açımızdan Avrupa Birliğine de uygun’ dedi.

Vali Küçük: Güzel bir hayat diliyorum.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise ‘Sıcak bir aile nikah merasimindeyiz. Hayatımda gördüğüm en sıcak nikah merasimlerinden biri. Başlangıcı çok tatlı ve sıcak. İnşallah böyle devam eder. Güzel bir hayat diliyorum’ şeklinde duygularını dile getirdi.

Başkan Beyazgül: Noter tastikli nikah oldu.

Türkiye Noterler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise ‘’Allah hayırlı uğurlu etsin, noter tastikli bir nikah oldu’’ şeklinde konuştu. Bakan Çelik’te ‘’Sağlam bir nikah oldu’’ dedi.

Başkan Ekinci: Ben daha çok heyecanlıyım.

Nikahı kıyan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise kendisinin gelin ve damattan daha heyecanlı olduğunu söyledi. Ekinci ‘Normalde bu tarz nikahlarda gelin ve damat heyecanlı olurlar. Ancak bu tabloyu görünce bu defa ben onlardan daha çok heyecanlıyım. Hayırlı olsun inşallah. ‘ dedi.

Nikahta diğer nikah şahitleri de hayırlı olsun dileklerini sundular.

Nikah törenine iki aile yakınlarının yanı sıra; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün eşi Ayşe Küçük, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün eşi Betül Beyazgül, damadın kirvesi Fatih Bucak’ın eşi Burcu Çetinkaya Bucak ve annesi Zeynep Bucak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Açar, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Selahattin Yıldız, AK Parti İl Başkanlığı Medya Tanıtım Başkanı Faruk Bayuk, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, iş adamları Abdülkadir Göncü, Eymen Saraç, Süleyman Durmuş ve İstanbul Şanlıurfa Dayanışma Derneği Başkanı Eyüp Göncü, İbrahim Yıldız, Abdullah Beyazgül ve Gazeteci Muhammed Taşçılar'da katıldı.

Nikah merasimi İl Müftüsü İhsan Açık’ın duasıyla sona erdi.