Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, TV 24'te Ümit Çetin'in canlı yayın konuğu olarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'da yaptığı toplu açılış programına halktan yoğun ilginin gösterildiğini belirten Başkan Çiftçi: "Şanlıurfa'mız Cumhurbaşkanımızı çok güzel karşıladı. Hem toplu açılış programında hem de diğer ziyaretlerinde çok büyük sıcaklıkla karşıladılar. Şanlıurfalı hemşerilerimiz her zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini gösteriyor. Şehrimiz her zaman hükümetimizin yanında. Cuma günü bir kez daha gösterdi. Şanlıurfa'da yatırım anlamında güzel bir gün oldu. 600 Milyon TL'lik yatırımın açılışı oldu. Bunun içerisinde 176 Milyon Türk Liralık yatırım Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin 11 tesisi idi. Bunlar hizmete girdi. Gerek ulaşım alanında  yaptığımı köprülü kavşaklar, gerek şehir anlamında yaptığımız parklar, sosyal alanlar, alt yapı anlamında Siverek, Hilvan, Bozova arıtma tesisleri, merkezde katı atıktan enerji üretme tesisi faaliyete girdi. Halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla, Cumhurbaşkanımızın açtığı yolda Şanlıurfa'mızı geleceğe taşıma anlamında özverili bir şekilde çalışıyoruz. Bu tesislerin Cumhurbaşkanımızın eliyle çalışması şehir anlamında pozitif bir enerji oldu" dedi.

"ŞANLIURFA HUZUR KENTİ"

Suriye'deki iç savaşın Şanlıurfa'yı yıllardır etkilediğinin altını çizen Başkan Çiftçi: "Kent merkezinde, GAP Vadisi parkında, yeni yapılacak köprülü kavşaklar, toplu taşımada yeni hamleler yapıyoruz. Halilürrahman yani Balıklıgöl gibi turizm açısından önemli alanlarında çalışmalar yapıyoruz. Haleplibahçe arkeololijik müzelerimiz, Kızılkoyun kazı çalışmalarıyla Şanlıurfa'da kültürü tarihi yaşatmaya hedefliyoruz. Şanlıurfa Türkiye'nin en genç şehri. Yaş ortalaması 19.0'dir. Geleceğimiz güzel görünüyor.  Pozitif bakan bir şehir. Huzur dolu bir şehir" dedi.

"KALİTEYE ÖNEM VERİYORUZ"

Şehrin her ilçesinde ve her alanında kaliteye önem verdiklerini belirten Başkan Çiftçi: "Toplam kalite sistemine önem veriyoruz. Temel hedefimiz ilimizin standartlarını yükseltip halkımızın yaşam kalitesini yükseltmektir. Her alanda çok önemli projelerimiz var. Geleceğe umutla bakıyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak şehir merkezinin yanı sıra 13 ilçemize hem semt sahaları, semt pazarları, gençlik merkezleri, kültür merkezleri, prestij caddeleri yapıyoruz" dedi

"ŞANLIURFA BİR HAZİNEDİR"

Şanlıurfa'nın tarihi varlıklarıyla bir hazine olduğunu aktaran Başkan Çiftçi: "Eski Şanlıurfa tarihi dokumuzla, inanç merkezlerimizle, çarşılarımızla, köprülerimizle, sokaklarımızla, mimarimizle, mağaralarla, Balıklıgöl'le, Eyyüp Peygamber makamıyla, kalesiyle, arkeolojik müzesiyle, kent ve mozaik müzesiyle Şanlıurfa bir hazinedir. Eski şehir restore edip güzelleştiriyoruz. Yeni şehiri de kültür ve sosyal anlamda güzel mekanlara kavuşturuyoruz" dedi.