Başkan Fevzi Demirkol’un “yol medeniyettir” anlayışıyla çalışmalarını yürüten Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 32 merkez ve 137 kırsal mahallede, merkez, kırsal ayrımı yapmadan hummalı şekilde çalışmalar yürütüyor. Vatandaşların memnuniyetini sağlamak ve yol problemi olmayan bir ilçe sağlamayı hedefleyen Haliliye Belediyesi, bu doğrultu büyük çalışmalara imza attı. Yol yapım çalışmalarının yanı sıra, Haliliye Belediyesi fen işleri alanında taziye ve muhtar evi yapımı, alt yapı ve bakım onarım çalışmalarını gerçekleştiriyor. Vatandaşlardan tam not alan fen işleri hizmetleri, gün geçtikçe de artmaya devam ediyor.
 
975 BİN METREKARE KİLİTLİ BETON PARKE DÖŞENDİ
Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yol yapım çalışmaları kapsamında alt yapısı tamam olan merkez ve kırsal mahallelerde kilitli beton parke döşemesi yapıyor. Çalışmalar kapsamında ekipler, ilçe genelinde bugüne kadar 975 bin metrekare beton parkenin döşemesini tamamladı. Ekipler, belirlenen ihtiyaçlara göre planlı olarak bu çalışmalarını da devam ettiriyor.
 
929 BİN TON STABİLİZE SERİMİYLE YOL YAPILDI
Fen İşleri Müdürlüğü, beton parke döşeme çalışmalarının yanı sıra, alt yapı çalışmalarının tamamlanmadığı mahallelerde ise stabilize yol yapım çalışmaları yaptı. Merkez ve kırsal mahallelerde yapılan bu çalışmalar kapsamında, 37 bin 187 kamyonla 929 bin 675 ton stabilize malzemenin serimi ile yeni yollar yapıldı.
 
YAPILAŞMANIN OLMADIĞI ALANLARDA YENİ YOLLAR AÇILDI
Fen İşleri Müdürlüğü, yaptığı yol yapım çalışmaları kapsamında farklı bir uygulamayı da Haliliye halkıyla buluşturdu. Müdürlük; Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla yapılaşmanın olmadığı imarlı bölgelerde, kırmızı kot uygulamasına uygun şekilde yeni yolları halkın hizmetine sunuyor. Yapılaşmayla birlikte vatandaşların yol problemi yaşamamasını, kot farkları oluşmamasını amaçlayan Haliliye Belediyesinin vatandaşlar endeksli yaptığı çalışma, tam not alıyor.
 
31 MAHALLEDE ALT YAPI ÇALIŞMASI
Haliliye Belediyesi, vatandaşların mağduriyetlerini önlemek amacıyla yol yapım çalışmalarına ek olarak alt yapı çalışmaları da yapıyor. Fen İşleri Müdürlüğü, 31 mahallede gerçekleştirdiği alt yapı çalışmaları kapsamında 2 bin 476 metre büz borunun döşeme işlemini tamamladı.

KÜLTÜR EVLERİ HİZMETE SUNULDU
Haliliye Belediyesi tarafından başlatılan Fen İşleri Müdürlüğü tarafından da yürütülen 34 kırsal mahalleye çok amaçlı kültür evi çalışması da tamamlandı. Nüfusu 300’ün üzerinde olan ve çok amaçlı kültür evi olmayan kırsal mahallelere yapılan çalışmalar, iç tefrişatının da tamamlanmasıyla vatandaşların hizmetine sunuldu.
 
Öte yandan Haliliye Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü, vatandaşlar tarafından yapımına başlanılan ve yarım kalan 18 taziye evinin de tamamlanmasını sağladı.
 
MUHTAR EVLERİ VATANDAŞLARIN İŞİNİ KOLAYLAŞTI
Vatandaşların kamuyla karşılaştığı ilk adresler arasında yer alan muhtarlıklar için de Haliliye Belediyesi çalışma yaptı. Fen İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında vatandaşların muhtarlıklara kolay oluşması ve kamuyla olan işlerini hızlı şekilde tamamlanması amacıyla, ihtiyaç duyulan mahallelere yapılan muhtar evleri de hizmete sunuldu.