Şanlıurfa ilinin Büyükşehir olması ile birlikte ilçe mezarlıkları Büyükşehir belediyesine bağlandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi başlattığı çalışmalar neticesinde ilçe mezarlıklarının onarım ve bakım işlemlerine başlandı. Çalışmalar mezarlıkl duvarları, yürüme yolları, çeşmeler ve gasilhaneleri kapsıyor.

Tüm ilçelerde son sürat çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, Bozova, Halfeti, Akçakale, Harran ve Hilvan'da süren çalışmaların sonuna gelirken, diğer ilçelerde ise planlanan çalışmalara ileriki bir tarihte başlanılacak.
 
Tüm ilçelerde çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri mezarlıklar içerisinde yürüme yolları, çeşmeler ve gasilhanenin yanı sıra bakım ve temizliği ile mezarlıkların Şanlıurfa iline yakışır bir standarda getirmeyi hedefliyor.
 
Mezarlıklar yeniden yapılandırılırken içerisinde bay bayan wc'leri, mescitleri, güvenlik odası, mezarlığa ait morg barındıran idari bina, mezarlık sınırları boyunca  Urfa taşından (nahit) 1m yüksekliğindeki çevre duvarı, mezarlık kemerli giriş kapıları, çeşmeler, oturma banklar ve çöp kutuları konuluyor.
 
Her ilçeye aynı hizmeti ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Hayatın her alanında büyükşehir çalışmalarını yaparken, vefat eden atalarımızın mezarlıklarının da temiz ve bakımı için çalıştıklarını sözlerini kullandı.